Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

SVZW en DETO nemen verder afstand in de eerste klasse

Geplaatst op 2 december 2017 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/WIERDEN – De hoofdmacht van SVZW heeft in de eerste klasse DOS’37 vanmiddag in Vriezenveen geklasseerd: 0-5. DETO won met het geluk van de koploper aan de kont van SDV Barneveld. Het werd op sportpark Norschoten 1-2. Vroomshoopse Boys hoefde geen uien mee te nemen om te wenen in Kampen, want kwam met 2-0 van de Siepelberg af.

DETO blijft het klassement aanvoeren, op de voet gevolgd door SVZW. Beide ploegen ontmoeten elkaar over veertien dagen als de Wierdenaren opnieuw de reis naar Vriezenveen aanvaarden. Inzet van dat duel is dan – met een jammerlijk germanisme – de Herfstmeestertitel. Bij een gelijkspel kan Flevo Boys er nog met deze buit vandoor gaan.

DOS’37-SVZW 0-5 (0-4)
Aan één helft hadden de Wierdenaren al genoeg, want bij rust stond het in Vriezenveen reeds 0-4 dankzij een loepzuivere hattrick van Ferdi ter Avest (zie foto) en een goal van Yessin Moussoul. En na de rust kwam er nog eentje bij, maar daar bleef het bij. Mogelijk dat trainer Philip Agteres van SVZW zijn vorige werkgever niet nog meer wilde pijnigen. SVZW scoorde kort na rust nog wel de vijfde, via Deniz Sabaz, maar daarna stokte het. SVZW (dat het contract met Agteres – die in zijn jongelingsdagen ook voor SVZW heeft gevoetbald – afgelopen week met twee jaar verlengde) was niet uit op een vernedering, DOS’37 kon ook toen geen vuist maken.

SDV Barneveld-DETO 1-2 (0-1)
DETO kwam in Barneveld met de schrik vrij. De koploper speelde niet zijn beste wedstrijd, maar legde wél twee eieren, waar de Barnevelders tot de productie van één kwamen. DETO speelde geruime tijd met tien na de tweede gele kaart voor Hans Matti. Kevin Aman was bij beide Vriezenveense treffers betrokken. Op slag van rust nam hij zelf de eerste voor zijn rekening en een kwartier van het einde stelde hij de kort daarvoor voor René Nijhof ingevallen Kevin Peppels in de gelegenheid er 0-2 van te maken aleer Barneveld drie minuten voor tijd via Ricardo Mengerink in staat was te scoren. In de laatste minuut kwam DETO nog goed weg toen dezelfde Mengerink namens SDV op de lat knalde.

Go Ahead Kampen-Vroomshoopse Boys 2-0 (1-0)
Op een koud en mistig sportpark Middenwetering in Kampen ging Vroomshoopse Boys met 2-0 het schip in tegen Go Ahead Kampen. Lars Scholten, Jordy Brinkman en Andjin van Veen moesten wegens blessures verstek laten gaan in deze kelderkraker. Toch startten de Vroomshopers voortvaren en creëerden een overwicht. De thuisploeg werd wel sterker, maar er was getreuzel in de Vroomshoopse defensie nodig om Roy Visser 1-0 te kunnen laten aanteken. In de tweede helft kregen beide team kansen, De Boys drongen steeds feller aan, stuitten op de Kamper goalie Tim Noordman, maar weer waren de Hanzestedelingen het meest effectief door in de slotseconden via Luuc Knol de 2-0 op het bord te brengen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief