Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

SVZW-Flevo Boys 2-2 (1-2) – Analyse door Gerrit Volmer

Geplaatst op 2 maart 2013 door   ·   1 Reactie

‘Van beide teams heb ik een zeer matige wedstrijd gezien. Een wedstrijd waarin SVZW de betere ploeg was. Flevo Boys liet namelijk vrijwel niets zien. De ploeg loerde alleen maar op de counter. Voor het oog misschien niet de leukste manier van voetballen, maar voor het resultaat blijkbaar wel. Flevo Boys was namelijk effectief en pakte daarmee een punt. De ploeg kwam twee keer op voorsprong en had vaker moeten scoren.

Aan de kant van SVZW was Jordi van Ek veruit de beste man. Hij stak vandaag met kop en schouders boven de rest uit. Hij was naar mijn idee ook de reden voor het goede spel aan de kant van Wierdenaren, die in de 87e minuut toch nog de verdiende gelijkmaker maakten.

Dat de thuisclub niet eerder tot scoren kwam, had met name te maken met de goed keepende Hessel Altenburg aan de kant van Flevo Boys. Hij was de hoofdoorzaak voor het punt voor de bezoekers.

Tot slot wil ik graag mijn lof uitspreken over Paul Krabbe. Hij speelt als een van de weinige trainers uit de competitie met drie aanvallers en bouwt daar een goede organisatie omheen. Hierdoor speelt zijn ploeg aanvallend, over het algemeen een lust om naar te kijken.

Al met al laat SVZW twee kostbare en onnodige punten liggen.

SVZW-Flevo Boys 2-2 (1-1).
Scoreverloop: 16. Rorije 0-1, 21. Perik 1-1, 43. Rorije 1-2. 87. Zwiers 2-2.

Amusementswaarde: 6
Sterren: Van Ek (2x).
Man of the match: Van Ek
Toeschouwers: 300

Opstelling SVZW: Achterhoek, Zwiers, Wensing, Van Keulen (69. Kamphuis), Vosselman, Van Ek, Altink (56. Mulderije), Michels, Perik (77. Prumers), Ten Hoeve, Aman.

Foto: Links trainer Paul Krabbe, naast hem keeperstrainer Jan de Voer en rechts assistent-trainer Berthil ter Avest
(foto Sportfoto Regio-Twente)

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Gerrit Volmer

Oud-voetballer van oa HSC’21 en Vosta.

Reacties (1)

  1. janus says:

    Gerrit,
    Zet je groen/witte bril eens af.
Archief