Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Hoofdklassekampioen SVZW geniet van ‘ongelooflijk seizoen’

Geplaatst op 8 mei 2011 door   ·   5 Reacties

WIERDEN – Het is laat geworden in Wierden, dat zal niemand verwonderen. SVZW-voorzitter Freddy Nijhof (foto) was nog redelijk op tijd thuis, maar een aantal spelers werd nog om half 5 in de nacht in een zwembad aangetroffen. Het kan raar lopen als je met je elftal kampioen wordt. De wedstrijd waarin dat gebeurde, bij concurrent WHC in Wezep, had geen hoge amusementswaarde. SVZW speelde min of meer op een gelijk spel en dat lukte. Het werd 0-0. ‘Het was ook een typische 0-0 wedstrijd’, zegt Nijhof. ‘Het was wel een beetje link, maar het is gelukt.’ SVZW is kampioen van de hoofdklasse en mag dus volgend jaar de Topklasse in.

De club uit Wierden heeft inmiddels de selectie voor het hoogste amateurniveau op de rails. ‘Die is al aardig compleet’, zegt Nijhof. We denken op dat niveau voor die dertig wedstrijden zo’n twintig man nodig te hebben. We hebben zes nieuwe spelers en zijn nog in gesprek met één. Verder wachten we even af wat er met Omar Kavak gebeurt. Die zou een aanbieding van Goa Ahead Eagles kunnen krijgen. Dat horen we deze week. Als hij gaat, moet er voor hem wellicht nog een vervanger komen, hoewel we ook al Jordi Kamphuis hebben aangetrokken.   De concurrentie in de groep moet goed zijn. Dat is noodzakelijk.’

Is de club zelf ook op topklasse-niveau? Nijhof vindt van wel. De accommodatie is goed. Menig topklasser zal hier de ogen uitkijken.  Kleedkamers, businessruimte, etcetera zijn prima. Het enige probleem is het hoofdveld. Dat is op het eind van het seizoen altijd onder de maat. We zijn in gesprek met de beheerder. SAWE, het samenwerkingsverband over sportaccommodaties in Enter en Wierden en de gemeente als eigenaar en de Soweco die het onderhoud doet. Er moet meer gebeuren’, meent de preses van SVZW, dat een geweldig jaar beleeft. Bijna alle prestatieteams zijn kampioen. Het tweede, de A1, de D1 en het eerste damesteam. De B1 gaat het worden. ‘Het is een ongelooflijk seizoen’, juicht Nijhof. De aanstaande kampioensreceptie zal derhalve bij de Zwaluwen gaan uitmonden in een groot feest.

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. SVVNer says:

  SVZW D1 Kampioen? ze zijn met 21 punten zesde geworden met maarliefs
  32 punten achterstand op de kampioen SVVN D1

 2. Job says:

  Hopelijk na 1x seizoen weer exit..

 3. Robert says:

  De A1 van SVZW speelde dit seizoen tegen Manderveen A1 en Reutum A1 en de B1 tegen Haarle B1 en Heeten B1. Dan kunnen we toch moeilijk spreken van prestatieteams.

 4. Theo says:

  Gefeliciteerd,op zich is het natuurlijk knap om kampioen te worden.

  Maar topklasse is toch eff wat anders,al denk ik dat SWZW niet meteen zal degraderen,daar hebben ze te veel kwaliteit voor.
  Toch blijft het een kunstmatig team.Excelsior31 straald meer uit,en schat ik hoger in.

  Maar de tijd zal het leren.

 5. adriaan says:

  Als je kampioen wordt heb je het verdiend. SVZW gefeliciteerd daarmee. Ik vind kunstmatig team een vreemde term, neem aan dat Theo daarmee bedoeld dat er jongens van buitenaf spelen. Welke club op dit niveau (hoofd-/topklasse) heeft dat niet?? Als je als club een dergelijk niveau nastreeft zul je daarin mee moeten, kijk naar Excelsior, DETO, HHC, Genemuiden en zo kan ik nog wel even doorgaan. SVZW succes in de Topklasse…
Archief