Zondag 19 mei 2024
Twentesport

SVZW heeft nog lange weg te gaan om Topklasser te blijven

Geplaatst op 18 mei 2012 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – SVZW zal tegen Harkemase Boys aantreden met een ander gevoel dan de aanstaande opponent. Voor de Wierdenaren vormt het beslissingsduel een buitenkansje alsnog degradatie te ontlopen. Voor Harkemase Boys ligt dat volledig anders. De Friezen hadden een punt nodig uit hun laatste twee duels, maar faalden in het zicht van de haven. Diep in blessuretijd ging het duel met Genemuiden alsnog verloren, waardoor het onderlinge treffen met de ploeg van trainer Hans Kraay (foto)  noodzakelijk werd.

Mocht SVZW aan het langste eind trekken, dan nog is de ploeg verre van veilig. Een drietal kampioenen van de zaterdag hoofdklasse B strijdt om het recht tegen de Wierdenaren, of Harakieten uit te mogen komen en zo promotie naar de Topklasse af te dwingen. RVVH, ASWH en Kozakken Boys zijn de mogelijke tegenstanders. SVZW neemt het in twee duels  (uit en thuis) op tegen een van deze drie ploegen. Mocht SVZW ook die wedstrijden met goed gevolg afsluiten, dan wacht er nogmaals een duel op neutraal terrein.

Hieronder het speelschema
Dinsdag 29 mei
Periodekampioen hoofdklasse C (ACV, WHC of Berkum) – periodekampioen hoofdklasse A (Ter Leede, ODIN’59 of Huizen)

SVZW of Harkemase Boys – periodekampioen hoofdklasse B (RVVH, ASWH of Kozakkenboys)

Zaterdag 2 juni
Returns

Zaterdag 9 juni
Winnaars van beide duels treffen elkaar op neutraal terrein. De winnaar van dit duel komt komend seizoen uit in de Topklasse.

SVZW – Harkemase Boys begint zaterdag om 16.30 uur bij HZVV Hoogeveen. Mocht het na 120 minuten (reguliere speeltijd plus verlenging) nog gelijk staan, dan wint Harkemase Boys op basis van een beter doelsaldo uit de reguliere competitie.

(foto Sportfoto regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief