Vrijdag 26 april 2024

SVZW is (bijna) Herbstmeister en DOS’37 vooral futloos

Geplaatst op 14 december 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VRIEZENVEEN – Door op het eigen Lageveld in Wierden ruim te winnen van DOS Kampen (5-1) gaat SVZW als Herbstmeiser de winterstop in, tenzij Opheusden volgende week zijn inhaalwedstrijd wint. De ploeg voert de ranglijst in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal fier aan.

In diezelfde klasse blijft het kwakkelen met DOS’37, want de Vriezenveners gingen na een beroerde pot voetbal met 3-2 onderuit in en tegen de voetbalclub Hierden. Om na de winterstop niet in de gevarenzone te komen zullen de geelzwarte uit een ander vaatje moeten tappen.

SVZW-DOS Kampen 5-1 (2-1)
Een vroege goal van Bas ter Hogt namens SVZW en een snelle gelijkmaker van Twan Knul zetten de toon, maar gaandeweg werd SVZW sterker en dat leidde kort voor de rust tot een voorsprong voor de Wierdenaren toen opnieuw Ter Hogt het doel vond en dat was kort voor de thee lekker voor thuisploeg. In de tweede helft bouwde de koploper van de eerste klasse door doelpunten van Frank Smit en Sefa Yildirim de voorsprong uit. Kort voor tijd was het Joshua ter Avest de stand een nóg wat gunstiger aanzien gaf: 5-1.

Hierden-DOS’37 3-2 (2-1)
Het was van de kant van DOS’37 een flater, want niks lukte en het onvermogen droop er van af. Zo boekte Hierden eenvoudig zijn tweede driepunter van dit seizoen, een mooi begin voor het jubileumfeest van de 65-jarige vereniging. Nick Wennink kopte DOS’37 nog wel op 0-1, maar dat eerste was ook het laatste wapenfeit van de Vriezenveners, want alleen Hierden scoorde daarna nog, vier keer, want de tweede van het onmachtige DOS’37 was hun cadeautje.