SVZW nagenoeg uitgeschakeld in nacompetitie

Geplaatst op 18 mei 2013 door   ·   Geen reacties

374x hoa-CL3H0741 martijn marisWIERDEN – De nacompetitie lijkt voor SVZW al na een wedstrijd beslist. De Wierdenaren begonnen met een thuiswedstrijd tegen ACV uit Assen. De bezoekers behaalden een 2-1 overwinning en die uitslag maakt SVZW al nagenoeg kansloos voor het vervolg van de nacompetitie. Martijn Maris (foto) nam het Wierdense doelpunt voor zijn rekening.

Vooraf was de opgave voor SVZW duidelijk, om een kansrijke uitgangspositie te creëren, moest er gewonnen worden. In een gelijkopgaande openingsfase was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Michiel Achterhoek bracht redding op de inzet van een van de Assenaren. Vervolgens was het SVZW dat de beste mogelijkheden kreeg. Jordi Kamphuis was twee keer dicht bij de openingstreffer, maar zag zijn schoten naast en over gaan. Kort daarna sloegen de bezoekers wel toe. Na een corner kopte Koos Werkman de 0-1 binnen.

De achterstand was een flinke streep door de rekening voor SVZW. De ploeg van trainer Paul Krabbe ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Hoewel de Wierdenaren, alleen al op basis van inzet, een doelpunt verdienden, bleef de 1-1 uit. Het was Philipp Thies die tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide, door op fraaie wijze de 0-2 binnen te schieten.

SVZW weigerde op te geven. Invaller Martijn Maris verkleinde vier minuten voor tijd de achterstand tot 1-2. Verder kwam de thuisploeg niet. Door de nederlaag heeft SVZW de verdere verloop van de nacompetitie niet meer in eigen hand. Dinsdagavond staat de uitwedstrijd tegen Staphorst op het programma. Dat duel zal in elk geval gewonnen moeten worden. Vervolgens treffen Staphorst en ACV elkaar in Assen. Wanneer SVZW dinsdag wint en Staphorst zaterdag, zou SVZW nog op basis van het beste doelsaldo verder kunnen komen. De kans op dat scenario lijkt op voorhand minimaal.

SVZW – ACV Assen 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 31. Werkman 0-1, 79. Thies 0-2, 86. Maris 1-2
SVZW: Achterhoek, Zwiers, Holtkamp, Engbers (70. Maris), Kamphuis, van Keulen, Perik, Woesthuis (78. Prümers), Vosselman, van Ek (90. Jansen), Michels.