Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

Alper Göbel hoopt bij SVZW nare tijd bij Spakenburg te vergeten

Geplaatst op 31 maart 2011 door   ·   6 Reacties

WIERDEN – Deze week maakte SVZW bekend dat Alper Göbel vanaf komend seizoen de overstap maakt naar de Wierdenaren. Voor de verdediger een nieuwe uitdaging: ‘Natuurlijk hoop ik volgend seizoen met SVZW in de Topklasse te spelen.’

Nadat tijdens de winterstop Marco Parnela de Wierdense defensie kwam versterken, maakt komende zomer dus ook zijn vroegere Go Ahead Eagles’ maatje Göbel de overstap naar SVZW. ‘Ik heb de overstap inderdaad aan Marco te danken. Hij heeft een keer mijn naam laten vallen en zo is het balletje gaan rollen.’

Göbel zat na een meningsverschil met Spakenburg trainer Andre Paus op een dood spoor bij de ‘blauwen’. ‘Ik had na mijn terugkeer uit Turkije in eerste instantie een contract voor vijf maanden. Direct de eerste wedstrijd raakte ik geblesseerd, een kruisbandblessure. Spakenburg gaf aan het contract niet te verlengen, maar bood me wel aan bij de club te revalideren. Nadat ik fit was bleken de trainer en ik een verschil van inzicht te hebben. Uiteindelijk leek het ons beiden het beste uit elkaar te gaan. Hoewel ik nog altijd lid van Spakenburg ben, train ik momenteel bij FC Lienden. SVZW meldde zich en bood me een mooie nieuwe uitdaging,’

Promotie
Voor de Wierdenaren zijn het spannende tijden. SVZW is koploper in de zaterdag Hoofdklasse-C, maar weet dat het achtervolger WHC nog twee keer treft. De gewenste promotie naar de Topklasse is dus nog lang niet zeker. Voor Göbel maakt het geen verschil: ‘Natuurlijk hoop ik volgend seizoen met SVZW in de Topklasse te spelen. Mocht dat niet lukken, dan gaan we volgend seizoen er volop voor kampioen te worden. Het is dus voor mij in elk geval een leuke nieuwe uitdaging.’

Delen is sportief

Reacties (6)

 1. Jeroen says:

  Ach ach ach.

  Had ome Freddy nog weer een zakcentje over..

  Ik hoop echt van ganse dat svzw never en nooit de Topklasse haalt..Freddy denkt echt dat alles te koop is en de club svzw moet zich afvragen wat als als Freddy er mee stopt of erger nog wat als hem iets overkomt..hebben ze daar als club wel eens over nagedacht..

  wed nooit op 1 paard…want dat komt je duur te staan.

 2. Kees says:

  Ik gun Alper een nieuwe club, en dat het SVZW is geworden maakt me niet zo veel uit. Deze jongen heeft veel pech gehad bij Spakenburg, want als je na vijftien seconden in je debuutwedstrijd een ernstige knieblessure oploopt,is er sprake van een klein menselijk drama. Ik begreep dat Alper van mening was dat hij er weer aan zat te komen en er moeite mee had dat hij telkens in het tweede elftal van Spakenburg moest opdraven. Paus van mening dat hij nog niet klaar was voor een rentree. Toen Alper vervolgens als enige speler uit de A-selectie niet mee mocht doen in een oefenwedstrijd is na een woordenwisseling met Paus de bom gebarsten. Persoonlijk vind ik dit erg jammer, want we hadden Alper in het nieuwe seizoen – mits hij zijn oude niveau natuurlijk weer had bereikt – uitstekend kunnen gebruiken als rechtsback. Ik wens hem veel succes toe bij zijn nieuwe club.

 3. Tjeerd says:

  Waarom wordt er altijd zo denigrerend/cynisch gereageerd op SVZW. SVZW heeft de ambitie om op het hoogste amateurniveau actief te zijn. Dezelfde ambitie als Excelsior’31 en HHC. Ook bij deze clubs spelen voor 80% spelers van buiten. Dat is de enige manier om op dit niveau te kunnen acteren. Alleen als SVZW een speler haalt wordt er op deze veelal cynische manier gereageerd. Er gebeurt niets anders als bij Excelsior of HHC. SVZW heeft net als deze clubs dezelfde constructie (stichting met vele sponsors) om dit niveau te kunnen bekostigen en zijn nu bezig met een inhaalslag om het totale niveau van de selectie op te krikken (topklassewaardig). Niets mis mee dus, gezonde ambitie waar de hele club van meeprofiteerd en zeker geen éénmansactie van Freddy Nijhof. Wees blij dat er in de regio div. clubs zijn die zich willen profileren.

 4. Jeroen says:

  Tjeerd,

  Dat ben ik niet met je eens, Toen Parnela gehaald werd, was het totale bestuur niet op de hoogte dit was een impulsieve reacte van freddy..

  Om waarom er zo gereageerd wordt op svzw is heel eenvoudig.Freddy heeft altijd afgegeven op Excelsior mbt aankopen van buitenaf, en wat doet hij nu zelf.

 5. joep says:

  Beste Tjeerd,

  Kan je mij vertellen waarom de voltallige Scoutingscommissie waaronder Bart Snelting zijn opgestapt in December ?
  Nou ik wel : omdat Freddy en Bertus H op eigen titel Kevin Siemelink en Marco Parnela hebben gehaald zonder enig overleg.
  Dus probeer het niet mooier voor te doen dan het is.. Ook jij weet dat geld daar geen probleem is. Waarom laat een speler met sportive ambities en eerste dividie kwaliteiten een goede aanbieding van een topklasser schieten om bij een hoofdklasse als SVZW te gaan spelen : juist om het GELD !!! En dat geld komt niet uit een sponsor groep maar uit de zak van Freddy en Berus H.
  Tel volgend seizoen het aantal eigen jongens nog maar eens in de 1e selectie van SVZW. dat zullen er heel heel weinig zijn..
  SVZW gaat hoge ogen gooien met zo’n selectie, gezien de namen moeten ze over 2 seizoenen eerste dividie spelen maar ooh wee als het tegen gaat zitten….

 6. Kees says:

  Mensen geld betalen aan spelers is geen optie neem het voetbalvereniging VV Appingedam als voorbeeld de club wat jarenlang hoofdklasse C heeft gespeeld en ook 2 keer achter elkaar kampioen is geworden van het algehele kampioenschap van alle klasssen. En waar spelen ze nu? van zondag hoofdklasse naar zaterdag 5de klasse omdat ze de spelers niet meer konden betalen en de spelers vertrokken zijn. Dus van buitenaf is niet goed dat zijn alleen maar broodvoetballers. Ga investeren in je eigen jeugd desnoods speel je paar klassen lager maar je krijg wel je publiek volledig achter je omdat je met je eigen spelers gaat proberen! Mensen geef alsjeblieft veeel aandacht aan je eigen jeugdspelers!

  Hoop dat er mensen zijn die dit gaan lezen!
Archief