SVZW-NSC 4-1 (1-1) – Analyse door Marc Kemna

Geplaatst op 25 maart 2013 door   ·   Geen reacties

‘Het was duidelijk dat er bij SVZW punten moesten worden behaald. Zeker na de zeperd van vorige week tegen Berkum. SVZW speelde scherp, had erg veel balbezit en was over de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Na al wat kansjes te hebben gehad, scoorde Jordi Kamphuis de 1-0 na een snelle counter. Hij werd goed bediend door Tim Engbers en schoot uit een zeer moeilijke positie de bal in de verre hoek. Kamphuis speelde een uitstekende wedstrijd. Niet gek dat hij volgend seizoen vertrekt.

Erg lang konden de Wierdenaren hiervan niet genieten. Een kleine tien minuten later kopte Michael Wensing de bal in de eigen 16-meter ongelukkig tegen Engbers aan. De bal viel daardoor voor de voeten van de tegenstander, die niet nadacht en droog raak knalde.

In de tweede helft kwam SVZW goed uit de kleedkamer. Na zo’n twee minuten spelen en onnodig balverlies van de Nijkerkse verdediging, pikte Kamphuis de bal op en liep vanaf de middellijn alleen op de goal af. Hij bleef erg beheerst en schoot de 2-1 binnen. Vervolgens kreeg SVZW nog veel kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar liet de ploeg dit afweten. Hierdoor bleef NSC nog geloven dat er iets te halen viel. Echter, veel meer dan een paar speldenprikjes leverde het niet op. Kevin Aman schoot in de laatste twee minuten nog twee keer raak. De eerste keer na goed voorbereidend werk van Bas Woesthuis. Bij de tweede poging was Kamphuis niet zelfzuchtig en legde de bal panklaar op Kevin Aman, die de eindstand op 4-1 bracht.

Alles bij elkaar een verdiende overwinning van de ploeg van Paul Krabbe.
Voetballend en vooral opbouwend kan het af en toe echt nog wel beter, maar er is altijd veel strijd bij SVZW. Tot slot is er vier maal gescoord en het resultaat is in dit stadium het enige dat telt.’

SVZW-NSC 4-1 (1-1).
Scorverloop: 31. Kamphuis 1-0, 41. Tabaouni 1-1, 46. Kamphuis 2-1, 88. Aman 3-1, 90. Aman 4-1.