SVZW onderuit in derby met HHC

Geplaatst op 3 september 2011 door   ·   Geen reacties

HARDENBERG – SVZW heeft de eerste derby van het seizoen verloren. Op bezoek bij HHC Hardenberg konden de Wierdenaren tot de rust meekomen. Tien minuten na de hervatting bracht Thijs Houwing de thuisploeg op voorsprong. Een kwartier voor tijd bepaalde Roy Stroeve de eindstand op 2-0.

Twentesport medewerker Wim Neeskens was in Hardenberg aanwezig. ‘Een echte streekderby is het niet geworden tussen HHC en SVZW in de topklasse van de amateurs. Daarvoor speelde de mannen van trainer Peter Wesselink gewoonweg veel te zwak. De gehele wedstrijd heeft HHC gedomineerd. Zelfs Tim Engbers en Jordi Kamphuis, normaal de betere spelers, konden het tij niet keren. Enkele spelers van SVZW speelden zelfs zeer slecht, vooral Mulderije, die ook terecht werd gewisseld. Ook Marnix Smit en Marco Panela speelden onder hun niveau. Dat moet allemaal beter, wil SVZW punten gaan pakken.

Dan HHC. Het moet gezegd dat trainer Verdonkschot zijn elftal veel beter zag acteren. “Een wereld van verschil vergeleken met vorige week tegen Noordwijk”, noemde hij het.Er spelen veel Twentenaren in de Hardenbergse formatie, maar ze deden het allemaal goed. Met Thijs Houwing als absolute spelverdeler. Hij oogt wat traag, maar zette toch drie keer een speler vrij voor doelman Michel Achterhoek. Zelf maakte Houwing, twee minuten na rust, fraai de openingstreffer (1-0). Het houtwerk had daarvoor SVZW al geholpen, maar de 2-0 viel in de 70e minuut door Roy Stroeve, na wederom goed voorbereidend werk van Houwing. Het moet gezegd, dat Engbers met een prachtige vrije trap het geluk niet aan zijn zijde had.

De zege was dik verdiend en had gemakkelijk hoger kunnen uitvallen. HHC heeft nu zeven punten en SVZW slechts een schamel puntje. Dat hadden Bertus Heutink en Freddy Nijhof niet voorzien na al die versterkingen, die ze gehaald hebben. Maar de competitie is nog maar net vier wedstrijden oud.’

SVZW: Michel Achterhoek, Mirko Zwiers, Alpel Gobel, Marnix Smit, Nick de Graaf, Tim Enbers, Jon Mulderije (Gracjan  Sobczak), Jodi Kamphuis,Tanju Sahin (Niels ten Hoeve),Marco Panela en Tom Prumers (Dewi Perik).