SVZW profiteert optimaal van verliespartij koploper Sneek

Geplaatst op 6 april 2013 door   ·   Geen reacties

HSC Paul Krabbe (slider formaat)HARDERWIJK – SVZW heeft prima zaken gedaan in de Hoofdklasse C. Zelf behaalden de Wierdenaren een 4-2 overwinning op VVOG, terwijl koploper ONS Sneek met 2-0 verloor van Staphorst.

Hoewel er bij SVZW de nodige spelers vanwege blessures en schorsingen ontbraken, lukte het de ploeg van Paul Krabbe (foto) ook in de niet gebruikelijke samenstelling uitstekend aan de wedstrijd te beginnen. Al na twee minuten kwamen de Wierdenaren op voorsprong, door een doelpunt van Jordi Holtkamp, die koppend de score opende. Nog binnen het halve uur verdubbelde Jon Mulderije de voorsprong, door de tweede goal binnen te schieten. Met een afstandsschot verkleinde  Dennis van Vuuren voor rust de stand tot 1-2.

Na een uur leek het duel beslist, toen VVOG-speler Rocco Keizer rood kreeg. Jordi Kamphuis scoorde 1-3, maar via Lars Kerver werd het 2-3 en was de spanning terug. In de slotfase scoorde Kevin Aman de 2-4 en besliste zo het duel in Wierdens voordeel.

Doordat ONS Sneek met 2-0 verloor van Staphorst, is de achterstand van SVZW op de koploper teruggelopen tot drie punten. De Wierdenaren hebben daarbij wel een wedstrijd meer gespeeld.

VVOG – SVZW 2-4 (1-2)
Scoreverloop: 2. Holtkamp 0-1, 27. Mulderije 0-2, 41. Van Vuuren 1-2, 67. Kamphuis 1-3, 73. Kerver 2-3, 86. Aman 2-4.

Rode kaart: 59. Keizer (VVOG)
Opstelling: Achterhoek, Zwiers, Wensing, Holtkamp, Van Keulen, Woesthuis, Altink (70e Jansen), Mulderije, Aman, Kamphuis (81e Maris) en Perik.