Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

SVZW-Sparta Nijkerk 3-0 (2-0) – Analyse door Frank Meenderink

Geplaatst op 23 februari 2013 door   ·   1 Reactie

‘Ik heb een leuke wedstrijd gezien in Wierden. SVZW speelde sterk en was de tegenstander, Sparta Nijkerk, keer op keer te slim af. De vele kansen en het sterke spel van SVZW hebben mij op deze koude middag warm weten te houden.

Dit was de eerste wedstrijd van dit seizoen waarin ik SVZW heb zien spelen en dus kan ik mij niet uitlaten over de rest van de competitie, maar als de ploeg speelt zoals vandaag, dan moet zij instaat zijn om meer tegenstanders te verslaan. De Wierdenaren spelen verzorgd voetbal en bouwen goed op van achteruit. Met name Machiel van Keulen draagt hier zijn steentje aan bij. Hij is sterk aan de bal en houdt goed het overzicht.

In de eerste helft speelde de thuisclub veel via de flanken, met opkomende backs. Ik vind dat het combinatievoetbal beter bij dit team past, hier zijn de Wierdenaren ook goed in. Misschien heeft mijn mening te maken met de vleugelspelers. Ik ben niet zo onder de indruk van deze heren. Naast dat de ploeg goed kan combineren, kan zij ook gebruik maken van een spits in topvorm. Ik vond Niels ten Hoeve vandaag de man van de wedstrijd. Zijn spel is een combinatie van een sterk voetballend team en talent. Niet voor niets scoort hij twee keer en wordt zijn wissel een ‘publiekswissel’. Ik kijk graag naar een balvaste spits die duels wint.

In de tweede helft had de wedstrijd eigenlijk hetzelfde beeld als in de eerste helft. Sparta begon weliswaar iets gemotiveerder na rust, maar dat mocht niet baten. Al na 15 minuten zakte het weer in bij Nijkerk. Ik denk dat dit de verdienste was van SVZW. Doordat alle spelers veel bewegen, is het voor de tegenstander moeilijk om het eigen spel te spelen.

SVZW was dus duidelijk de betere ploeg. De ploeg had haar tegenstander onder de duim. Sparta kwam niet echt in de wedstrijd voor, op één of twee kansen na. Op zich is dat ook niet gek. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong en speelde de wedstrijd daarna goed uit. Het was voor Sparta erg lastig om op deze manier in de wedstrijd te komen. Een minpuntje aan de kant van SVZW is misschien dat de ploeg beter met haar kansen om had moeten gaan, dan had zij de score kunnen vergroten.

SVZW-Sparta Nijkerk 3-0 (2-0).
Scoreverloop: 25. Holtkamp 1-0, 29. Ten Hoeve (foto) 2-0, 65. Ten Hoeve 3-0.

Amusementswaarde: 7.5
Man of the match: Ten Hoeve
Sterren: Ten Hoeve (1x).

Opstelling SVZW: Achterhoek, Zwiers, Holtkamp (25. Mulderije), Van Keulen, Vosselman, Perik, Altink, Van Ek, Michels, Ten Hoeve (65. Kamphuis), Aman (75. Prumers).

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Hans says:

    Niet onder de indruk van de vleugel spelers maar wel van Van Keulen? Onder welke steen heb jij gelegen! Vleugel spelers zijn juist spelers die wat toevoegen aan het elftal, zowel Perik als Aman hebben er 7 in liggen en zijn daarmee topscorers van het team. Allebei goeie spelers die al regelmatig belangrijk zijn geweest en punten hebben gepakt voor SVZW!
Archief