Donderdag 18 april 2024

SVZW speelt gelijk in Kampen en DOS’37 verliest in Ede

Geplaatst op 23 november 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VRIEZENVEEN – Op bezoek bij Go Ahead Kampen moest SVZW uit Wierden genoegen nemen met een punt, want de vier treffers in deze wedstrijd werden eerlijk verdeeld. SVZW kan de remise lijden, want gaat in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal nog fier aan kop.

DOS’7 uit Vriezenveen, dat in een mindere fase zit de punten wel goed kan gebruiken, ging bij DTS in Ede in de slotfase onderuit en moest dus zonder aansprekend resultaat terug naar Twente.

Go Ahead Kampen-SVZW 2-2 (1-1)
De wedstrijd kwam eerst in de tweede helft los en tot twee keer nam SVZW het initiatief. Een dik kwartier in de tweede helft bracht Yessin Maskoul de 0-1 voor de Wierdenaren op de borden., maar binnen vijf minuten stond het alweer gelijk toen Dennis van der Wal de gelijkmaker produceerde. Toch leek de koploper ook spekkoper te zijn, want met nog minder dan een kwartier te gaan maakte Frank Smit de 1-2 en dus was het even doorbijten om weer een driepunter bij te kunnen bijschrijven. Dat ging mis, want kort voor tijd zorgde Wilbert Wessels ervoor dat de punten toch werden verdeeld. SVZW blijft de fiere koploper, dat wel, met het geluk dat naaste belager Opheusden ook gelijkspeelde en daardoor op twee punten bleef.

DTS-DOS’37 1-0 (0-0)
De ploeg van trainer Kenan Durmuşoğlu speelde op bezoek in Ede een karakterwedstrijd, maar vergat te scoren. En dat is wel nodig om te winnen, zeker tegen een op zijn defensie leunende en op de omschakeling loerende formatie als die van DTS. De geelzwarten uit Vriezenveen moet het om te scoren dit seizoen vooral hebben van Menno Kamphuis, Ronald te Morsche en Nick Wennink, maar die lagen aan banden en kregen daardoor amper mogelijkheden. Als er al kansen ontstonden, waren de aanvallers onmachtig om doel te treffen. En laat het dan maar aan de sluipschutters van DTS over om dit de tegenstander betaald te zetten, met een mooi doelpunt nog wel, van een speler die Remco Speelziek heet. DOS’37 staat nu aan de kop van de staart.