Vrijdag 3 april 2020
Twentesport

SVZW stoot veel af, koopt gericht en mikt meer op jeugd

Geplaatst op 23 januari 2020 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De bij HSC’21 in Haaksbergen naar de reservebank verbannen Burak Babuloglu speelt volgend seizoen bij SVZW. De middenvelder behoort in Haaksbergen niet meer tot de eerste keus van trainer Daniel Nijhof. De spelverdeler kwam vorig jaar van Barbaros in Hengelo bij HSC’21 en werd een vaste waarde, maar na een schorsing deed de trainer geen beroep meer op hem. Daarnaast wil SVZW onder een vernieuwd en verjongd bestuur meer ‘eigen jongens’inpassen.

Tegenover de komst van Babuloglu staat het vertrek bij SVZW van de voormalige HSC’21-speler Burak Basut die drie seizoen het wit en zwart van SVZW droeg. Er vindt in het kader van de verbouwing van de selectie nog een tweetal wijzigingen plaats, want ook Bas Woesthuis en Karlo Borghuis ruimen bij de Wierdense club na respectievelijk vijf en drie jaar het veld.

SVZW hoopt volgend seizoen terug te keren in de hoofdklasse waaruit het vorig seizoen degradeerde en kiest nadrukkelijker dan voorheen voor het halen van louter spelers die het team kunnen dragen en de jonge garde uit de eigen regionen beter kunnen maken. Dat is een verschil met de praktijk van een reeks van jaren toen er weinig jongelingen doorkwamen doordat de makkelijke weg van de snelle koop werd gekozen, maar meestal zonder resultaat. Zie de degradatie van afgelopen seizoen.

Het contract met trainer Philip Agteres is wel en met overtuiging verlengd, want hij moet de man zijn die voor rust en duidelijkheid zorgt en ‘eigen jongens’ gestadig inpast.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief