Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

SVZW verliest door nederlaag tegen Berkum titel uit zicht

Geplaatst op 16 maart 2013 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE – SVZW heeft de uitwedstrijd bij Berkum verloren. Vooraf was duidelijk dat de Wierdenaren zich geen verlies konden veroorloven, maar dat de Zwollenaren nagenoeg kansloos zouden zijn bij een verliespartij. Berkum liet een bijzonder goede wedstrijd zien en won met 3-1.

Voor rust al kreeg Berkum een aantal kansen, maar wist SVZW tegentreffers te voorkomen. Na de hervatting kwam Berkum alsnog op een verdiende voorsprong. Al snel na het openingsdoelpunt van Chris van der Meulen maakte Kevin Aman gelijk. Vrijwel direct na de 1-1 scoorde Van der Meulen opnieuw. SVZW vocht voor een beter resultaat, maar kort voor tijd zorgde Van der Meulen voor de beslissing, door een toegekende strafschop te benutten. De 3-1, gevolgd door rood voor Wierdenaar Mirko Zwiers, vormde de definitieve beslissing.

Koploper ONS Sneek kwam niet in actie, doordat het geplande duel met Harkemase Boys werd afgelast. De Friezen lijken zich, door de nederlaag van SVZW wel op te kunnen gaan maken voor het kampioenschap. Maar al eerder in het seizoen bleek dat geen enkele ploeg contsant genoeg is om de titel vroegtijdig op te kunnen eisen, waardoor de huidige stand over enkele weken zomaar weer anders zou kunnen zijn.

Berkum – SVZW 3-1 (0-0)
Scoreverloop: 65. Van der Meulen 1-0, 72. Aman 1-1, 74. Van der Meulen 2-1, 88. Van der Meulen 3-1 (pen.)
Rode kaart: 89. Zwiers (SVZW)

Opstelling SVZW: Achterhoek, Vosselman, Wensing, Holtkamp, Van Keulen, Michels (58. Kamphuis), Van Ek, Zwiers, Aman, Ten Hoeve (46. Woesthuis) en Perik (82. Tekay).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief