Maandag 26 februari 2024
Twentesport

SVZW verliest en maakt zich op voor play-offs

Geplaatst op 4 mei 2013 door   ·   Geen reacties

374x SVZW - Lisse - Sportfoto-RegioTwente.nl (5) achterhoek gooit uitWIERDEN – SVZW leed vanmiddag thuis een gevoelige nederlaag tegen Staphorst dat nog in de race was voor de periodetitel. De Zwaluwen namen na ruim een half uur spelen een verdiende 1-0 voorsprong met een kopbal van Jordi Holtkamp, maar moesten daarna toezien dat de bezoekers het grootste deel van het laatste uur beter speelden en verdiend met 3-2 wonnen. Een blad vol bier verdween in de kleedkamer van Staphorst dat door het winnen van de periode nog aanspaak mag maken op een plek in de topklasse. Ook SVZW is daarvoorin de race en zal voor de play-offs over twee weken in eigen huis eerst ACV als tegenstander ontmoeten.

Openingstreffer
De Zwaluwen begonnen  goed aan de wedstrijd. Ze zetten druk en Staphorst kon niets anders doen dan loeren op een counter met als voornaamste wapens de slimme oudgedienden Roy Stroeve en Martijn Brakke. Rob Altink en Kevin Aman misten in het eerste kwartier elk een kans op de openingstreffer, waarna Staphorst uit zijn schulp kwam en via Brakke en Mark Schra bijna scoorde. Michiel Achterhoek (foto) echter redde beide keren. Meteen daarna nam Jonathan Vosselman aan de zijlijn een vrije schop, doelman Knoll schreeuwde heel hard “los”, maar miste de bal, zodat Jordi Holtkamp raak kon koppen.
Merkwaardigerwijs gaf de ploeg van coach Paul Krabbe het initiatief over aan de bezoekers, die op jacht gingen naar de gelijkmaker. Stroeve zag Achterhoek weer redden en Brakke zag even later dat Mirko Zwiers zijn inzet op de doellijn onschadelijk maakte. Toch werd het 1-1. Aanvoerder Rob Mijnheer scoorde op aangeven van Stroeve.

Brakke
Na de rust misten Aman en Machiel van Keulen goede kansen en daarmee had SVZW al het kruit verschoten. Staphorst liep uit naar 1-3 door twee treffers van slimme Brakke, waaronder een fraaie boogbal die over Achterhoek heen in de kruising verdween. Zwiers kopte nog raak uit een voorzet van invaller Kevin Krommendijk, maar daarmee was de koek op bij SVZW. Beide ploegen hebben nog een competitiewedstrijd voor de boeg en gaan vervolgens de nacompetitie in voor een plekje in de zo zeer begeerde topklasse.

Maris
Invaller Martijn Maris vond dat zijn ploeg na de gelijkmaker van Staphorst de weg een beetje kwijt was geraakt. ‘We voetbalden niet meer. Dat kunnen we wel, ook met dit team waarin een aantal basisspelers ontbreekt. En zeker op kunstgras hadden we dat meer moeten tonen. We speelden vaak de lange bal en dat was helemaal niet nodig’, vond Maris die aan zijn laatste wedstrijden bij SVZW bezig is. Waar hij volgend seizoen voetbalt, weet hij nog niet.

Krabbe
Paul Krabbe was niet geheel ontevreden. ‘We hebben in de eerste helft goed gespeeld, uitstekend zelfs’, zei de coach na afloop. ‘In de tweede helft was de beginfase weer voor ons. We misten twee kansen door Aman en Van Keulen en daarna waren we van slag toen we een goal tegen kregen. Ons euvel was de zwakke eindpass. Die was te zacht, of ging uit of werd onderschept.’ Krabbe verweet zijn middenveld dat het reactievoetbal had gespeeld en verweet zijn aanvallers dat ze nagenoeg niets gebracht hadden in de belangrijke wedstrijd. Maar hij had ook aan een aantal spelers gemerkt dat ze op de hoogte waren van de voorsprong van koploper Sneek. ‘De jongens wisten dat het kampioenschap er niet meer in zat. Ik zei dat ze vrijuit moesten gaan voetballen, maar dat leverde dus niet veel op. Zo zullen we in de nacompetitie geen hoge ogen gooien’, voorspelde hij.

SVZW-Staphorst 2-3 (1-1)
Scoreverloop: 33. Holtkamp 1-0, 40. Mijnheer 1-1, 55. Brakke 1-2, 65. Brakke 1-3, 85. Zwiers 2-3.

(Foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief