Donderdag 25 april 2024

SVZW verliest topper en DOS’37 wint in de middenmoot

Geplaatst op 15 februari 2020 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VRIEZENVEEN – In een spannende wedstrijd moest eersteklasser SVZW vanmiddag thuis in een hectische slotfase de punten aan DFS Opheusden laten. Lange tijd hadden de Wierdenaren zicht op de zege, maar in het laatste kwartier kwamen de gasten bij 2-1 eerst langszij en vervolgens eroverheen. De koploper vergrootte het verschil op de ranglijst tot vier punten met een wedstrijd minder gespeeld.

In dezelfde klasse pakte DOS’37 uit Vriezenveen een uiterst belangrijke overwinning in en tegen Nunspeet. Het werd daar op de Veluwe 1-2, waarbij alle drie de goals in de tweede helft werden gescoord.

SVZW-DFS Opheusden
2-3 (1-0)
Het was in een Wierden een spectaculaire wedstrijd tussen twee topploegen in de eerste klasse. SVZW stond bij aanvang op één punt van de koploper uit Opheusden, die een wedstrijd minder had gespeeld. Er moest dus worden gewonnen en die wil hadden de Wierdenaren ook absoluut. Een minuut of vijf voor rust schoot Bas ter Hogt de Zwaluwen naar een voorsprong. Dat was ook de pauzestand. Twintig minuten na de thee kwam het spel op de wagen. Opheusden scoorde via Furkan Alakmak de gelijkmaker, maar SVZW antwoordde snel en het was wéér Ter Hogt die de thuisclub op voorsprong zette en daarna had Frank Smit de wedstrijd met 3-1 in het slot moeten schieten, maar het vlammende schot ging net naast. Twee minuten voor tijd wist Opheusden, dat alles op de aanval gooide, gelijk te maken, wéér door Alakmak. In een emotionele slotfase kreeg na eerder Ter Hogt en Maskoul ook Smit een gele kaart en Robin de Jong direct rood. En het zuurst van alles voor SVZW: invaller Zefanho Kiriwenno scoorde 2-3. De anticlimax was compleet.

Nunspeet-DOS’37 1-2 (0-0)
En weer stond de jonge Lars Kikkert op de goede plek toen DOS’37 hem nodig had, want hij was verantwoordelijk voor een belangrijke goal van de Vrirezenveners. Was het vorige week de eerste van een wedstrijd die mede daardoor met 2-1 werd gewonnen, vanmiddag scoorde hij in Nunspeet de tweede van de wedstrijd, want wéér stond hij waar hij staan moest en wéér was de treffer goed voor de volle winst: 1-2. Het was over het geheel genomen een saaie pot voetbal in de Veluwezoom, met weinig oogstrelend voetbal. Het was zo’n wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, maar er toch een kreeg: de gelukkigste. Bij rust was het nog dubbelblank. DOS’37 kwam in de tweede helft op voorsprong door een strak schot van Sten Middelkamp. Kort daarna was het weer gelijk toen Lars van de Wetering ook van afstand raak poeierde. Het was ‘mooi’ geweest, 1-1 was een goede afspiegeling van de verhoudingen, maar kort voor het einde was het een andere Lars, die van DOS’37, die anders besliste: 1-2.

FOTOGRAFIE: Henk Steen (SVZW) en Jeroen Tempert (DOS’37)