SVZW verslaat Harkemase Boys

Geplaatst op 13 april 2013 door   ·   Geen reacties

svzw-harkema1WIERDEN – SVZW heeft gedaan wat het doen moest en de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys afgesloten met een overwinning. Door de 3-1 zege blijven de Wierdenaren in de race om de titel, al is SVZW wel volledig afhankelijke van ONS Sneek. De Friezen wonnen later op de middag hun wedstrijd met 2-0.

Lange tijd was er geen vuiltje aan de lucht voor SVZW. Nadat Jordi Kamphuis na een kwartier een goede voorzet van Kevin Aman binnen kopte leek het een makkelijke middag te gaan worden. De Wierdenaren verloren wel Dewi Perik, die met een hevig bloedende hoofdwond het veld moest verlaten. Ook zonder Perik bleef SVZW duidelijk de betere ploeg. Van der Meulen trof namens Harkema vanuit een vrije trap de lat, maar veel meer gevaar wisten de bezoekers niet te veroorzaken. Aan de andere kant was Aman dicht bij de 2-0, de vleugelspeler schoot in vrije positie naast.

Na rust werd de voorsprong van SVZW wel groter. Op aangeven van Rob Altink scoorde Aman de 2-0. Kort daarna maakte Mirko Zwiers er 3-0 van. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Dat zou ook het geval zijn geweest wanneer SVZW de kansen die het kreeg benut had. Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers terug tot 3-1 door een doelpunt van Hein Uuldriks. Voor de Friezen reden om nog eens extra aan te zetten. Hoewel Harkema veel druk naar voren zette kwam de overwinning van SVZW niet meer in gevaar.

Door de overwinning op Harkemase Boys weet SVZW in elk geval de druk op koploper ONS Sneek te houden. De Friezen wonnen op hun beurt ook en lijken daardoor toch redelijk zeker van de titel. Met nog drie speelrondes te gaan staat SVZW drie punten achter en heeft ONS Sneek nog een inhaalwedstrijd. De kans dat Sneek dat nog uit handen geeft, lijkt minimaal.

svzw-harkema2SVZW – Harkemase Boys 3-1 (1-0)
16. Kamphuis 1-0, 52. Aman 2-0, 54. Zwiers 3-0, 68. Uuldriks 3-1.
SVZW: Hofland, Zwiers, Holtkamp, Wensing, Kamphuis (81. Maris), van Keulen, Mulderije, Perik (21. Vosselman), Woesthuis, Aman (63. Jansen), Altink.

Foto’s: links Jordi Kamphuis is twee spelers van Harkemase Boys te snel af. Rechts: Mirko Zwiers op weg naar de 3-0.