SVZW verslaat HZVV opnieuw met ruime cijfers

Geplaatst op 9 maart 2013 door   ·   1 Reactie

HOOGEVEEN – Vooraf leek er bij SVZW wat angst aanwezig voor tegenstander HZVV. In praktijk bleek dat nergens voor nodig, want net als in de thuiswedstrijd bleken de Wierdenaren opnieuw veel te sterk. Nadat het in Wierden 7-0 werd, stopte de teller vandaag iets eerder, 6-0.

Dat SVZW een dergelijk ruime overwinning kon behalen, had ook te maken met de gebeurtenissen in de eerste minuut. Dewi Perik werd binnen het strafschopgebied ten val gebracht. De vleugelaanvaller nam de daaropvolgende strafschop zelf en schoot onberispelijk raak. Rob Alitink en opnieuw Perik zorgden er vervolgens voor dat de wedstrijd na een kwartier beslist was.

Na rust kwamen er nog drie treffers bij. Jordi Kamphuis (foto) scoorde nummer vier en zes, tussendoor pikte ook Kevin Aman een doelpunt mee. Daarmee deed SVZW wat het doen moest. Want doordat koploper ONS Sneek eerder op de dag al een overwinning had behaald, moest er gewonnen worden. Dat het uiteindelijk met een zeer ruime uitslag gebeurde, is alleen maar extra prettig te noemen. Het biedt de Wierdenaren een aangenaam steuntje in de rug in de zware titelstrijd die nog volgen gaat.

HZVV – SVZW 0-6 (0-3).
Scoreverloop: Perik (pen.) 0-1, Altink 0-2, Perik 0-3, Kamphuis 0-4, Aman 0-5, Kamphuis 0-6.