Dinsdag 23 april 2024

SVZW verstevigt koppositie en DOS’37 gaat fors onderuit

Geplaatst op 26 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/WIERDEN – Het blijft in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal voorspoedig gaan met SVZW, want vanmiddag wonnen de Wierdenaren in en van Nunspeet. Het werd 0-3.

Voor de Vriezenveense brigade van DOS’37 was er in dezelfde klasse een zeperd, want de ploeg verloor van de naamgenoot in Kampen met 6-2 .

Nunspeet-SVZW 0-3 (0-1)
Nunspeet koos tegen de koploper voor een versterkte verdediging met technisch countervoetbal. SVZW creëerde weinig, maar kreeg na een half uur een strafschop toen de scheidsrechter in aangeschoten hands van Peter Huijgen opzet zag. De rijzende zwaluw Robin de Jong bracht de Wierdenaren op voorsprong. Daarna miste Job Hoogendoorn een grote kans op de gelijkmaker, maar stuitte na een lange rush op SVZW-keeper Julian Bakker. Na de rust moest Nunspeet aanzetten, maar kopte Bas ter Hogt aan het eind van een aanval uit de omschakeling 0-2 binnen. Nunspeet moest nog meer risico nemen, kreeg kansen, maar stuitte telkens op Bakker die zijn waarde voor SVZW wekelijks bewijst. Uit een vaardige tegenstoot scoorde Yessin Maskoul vijf minuten voor tijd namens de uitgebalanceerde ploeg van trainer Philip Agteres die uiteindelijk terecht won.

DOS Kampen-DOS’37 6-2 (2-1)
Een in alle linies sterkere thuisclub won ruim van de Vriezenveners die hard met hun neus op deze feiten werden gedrukt. Twan Knol Frank Jansen scoorden in de eerste kwartier namens de Kamper formatie en alleen dankzij formidabel keeperswerk van doelman Patrick bleef de marge tot rust tot twee treffers beperkt. Sterker nog, in de laatste minuut voor de pauze scoorde Menno Kamphuis zowaar de aansluitingstreffer. Zo mocht DOS’37 aan de thee toch nog geloven in een resultaat. Vijf minuten na de hervatting bracht William Jansen de marge weer op twee en vervolgens maakte Cris Westerkamp vierde van DOS-thuis. Weliswaar liet Nick Wennink de tweede namens DOS’37 noteren, maar Frank Jansen en Timo Petersen zorgden ervoor dat het aan het eind van de pot 6-2 stond, en daar viel eigenlijk niets op af te dingen, zo werd oook in het Vriezenveense kamp erkend.