Donderdag 9 mei 2024

SVZW wint derby tegen Vroomshoopse Boys moeizaam

Geplaatst op 30 september 2017 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De confrontatie op Het Lageveld tussen SVZW en Vroomshoopse Boys was er één tussen een gedoodverfde titelkandidaat (elk jaar weer) en een (ook niet voor het eerst) tot degradatiekandidaat betitelde formatie. SVZW won wel, maar o, wat ging dat moeizaam.

DETO, vorig seizoen zeer in de problemen, ging voortvarend van start en ook plaatsnoot DOS’37 opende het seizoen vanmiddag met een driepunter

SVZW-Vroomshoopse Boys 1-0 (1-0)
In de laatste minuut van de eerste helft kreeg de thuisclub een strafschop die door Deniz Sahbaz binnen werd geschoten. Eerder al testte Tim Pothast namens de Wiedernaren de deklat en trad keeper Sickman van de Vroomshopers reddend op bij een inzetten van Yessin Maskou en Karlo Borghuis. Namens de gasten werd Ramon de Jong een paar keer gevaarlijk, maar SVZW behield het overwicht, zonder groots te spelen. Zo maakten de Zwaluwen het zichzelf onnodig lastig, door de kanaaldorpers te laten geloven dat er nog een puntje kon worden meegenomen.

DETO-ASV Dronten 2-0 (1-0)
Het seizoen voor DETO is begonnen met een dik verdiende zege op ASV Dronten Na dik een kwartier probeerde Frank Smit het met succes van dik zestien meter en even later misten de polderjongens van elf meter, want de Vriezenveense keeper Anthony van Zaltbommel toonde zich een betrouwbare poortwachter door de penalty van Jodi de Boer te stoppen. In de tweede helft beslist Smit de wedstrijd, want de Enternaar kopte DETO naar de 2-0. Een fraai begin van de roodzwarten die zich vorig seizoen ternauwernood handhaafden en nu wonnen van een team dat in de vorige competitie nog hoofdklasse voetbalde.

Go Ahead Kampen-DOS’37 1-2 (0-1)
De nieuwe jongens, afkomatig van van PH, namen vanmiddag in Kampen de gehele productie van DOS’37 voor hun rekening. De voormalige Schelfhorst-spelers Andrej Piljic en Nick Wennink (zie foto) verruilden het ene zwart-geel gestreepte shirt voor het andere en ze scoorden kort in de eerste helft respectievelijk kort in de tweede helft voor hun nieuwe club. Go Ahead Kampen kwam er niet echt aan te pas, maar nadat Piljic en Wennink beide waren gewisseld ging Go Ahead pressie spelen en dat resulteerde zowaar in de aansluitingstreffer, waarna het geheel onnodig billenknijpen werd voor de Viezenveense brigade.