SVZW wint derby, die eindigt in schoppartij

Geplaatst op 12 februari 2011 door   ·   2 Reacties

WIERDEN – SVZW heeft zaterdagmiddag voor de tweede keer dit seizoen de derby met Deto gewonnen. De wedstrijd in Wierden eindigde in 2-0. Omar Kavak opende de score vanaf elf meter, Gert-Jan Tamerus zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing.

Het was Deto dat in de openingsfase het wedstrijdbeeld bepaalde. Via Vincent Bilanovic, op aangeven van Jerry van Staa kreeg de ploeg een goede mogelijkheid de score te openen. Na twintig minuten zorgde de eerste goede aanval van SVZW er voor dat het spelbeeld volledige kantelde. Gert-Jan Tamerus glipte tussen twee verdedigers door waarna Xander ten Hove de aanvaller ten val bracht. De toegekende strafschop werd door Omar Kavak benut.

Vervolgens controleerde SVZW de wedstrijd en werden beide ploegen nauwelijks nog gevaarlijk. Dat lag deels aan het slordige spel, maar voornamelijk aan de vele, harde, overtredingen waarmee beide ploegen elkaar het voetballen onmogelijk maakten.

Na rust leek Deto wat meer aan te willen dringen. Een voorzet van Bilanovic leverde een mogelijkheid voor Wout Weghorst op. De spits kwam echter net te laat. In het laatste kwartier trok SVZW het duel definitief naar zich toe. Deto slaagde er niet in om een corner weg te werken. In derde instantie stond Tamerus volledig vrij en kon hij ongehinderd de 2-0 binnen koppen.

Een aantal spelers van Deto kon maar moeilijk omgaan met de aanstaande nederlaag. Uiteindelijk was de forse overtreding van Ten Hove voor de scheidsrechter reden hem zijn tweede gele kaart te geven. In de slotfase kreeg ook Jerry van Staa rood, toen hij Niels ten Hoeve binnen het strafschopgebied ten val bracht. De tweede strafschop van Kavak werd door Deto doelman Johannes Yarbug gestopt, waardoor de eindstand bij 2-0 bleef.

Aan de zijde van SVZW had Tamerus met de strafschop en treffer een doorslaggevende rol. ‘We begonnen niet best aan de wedstrijd, maar namen daarna het heft in handen. We hadden de eerste helft kansen om de wedstrijd te beslissen, uiteindelijk lukte dat na rust wel. Ik had het gisteren al er al over, opnieuw winnen van Deto vormt hopelijk opnieuw het begin van een mooie serie.’

Scoreverloop: 19. Kavak 1-0 (pen.), 77. Tamerus 2-0

Gele kaart: Tamerus, Smit, Perik (SVZW)