Vrijdag 19 april 2024

SVZW wint eerste periode en DOS’37 bijt bij DFS in zand

Geplaatst op 9 november 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VRIEZENVEEN – In het streven om na één jaar terug te keren in de hoofdklasse heeft SVZW de eerste stap gezet, want na de zege op directe concurrent Bennekom heeft de club uit Wierden in elk geval de eerste periodetitel binnengesleept, al was de uitslag van 1-4 (na een 1-0 achterstand bij rust)op zijn minst wat geflatteerd.

DOS’37 leed op bezoek bij DFS in de eerste klasse een nederlaag en ontpopt zich voorlopig als een middenmoter.

Bennekom-SVZW 1-4 (1-0)
SVZW kwam in de eerste helft na een klein half uur nog wel achter door een doelpunt van Youssef el Hammouchi en dat was ook de ruststand, maar de Zwaluwen herstelden de verhoudingen in de tweede helft. Op basis van indiviule klasse kwamen de zege en de eerste periodetitel de formatie uit Wierden zeker toe, al was er op groepsbasis geen groot verschil. In die zin was de 1-4 weliswaar verdiend, maar ook geflatteerd. Voor het vertrouwen was het goed dat SVZW direct na rust via Jesper Middelkamp op 1-1 kwamen. Kort nadat hij inviel maakte Frank Smit de
bevrijdende tweede goal. Yessin Maskoul nam de derde en vierde voor zijn rekening. Daarmee viel de score wat ruim uit, maar daar zullen ze in Wierden niet om malen, met de rugsteun van de periodetitel in de pocket.

DFS-DOS’37 2-1 (2-0)
DOS’37 liet zch in Opheusden overbluffen en moest alle zeilen bijzetten om goals te voorkómen, waardoor de ploeg er nauwelijks aan toe kwam aan zélf te voetballen. Het thuistam kwam door goals van Zefanho Kiriwenno en Cedric Badjeck op op 2-0 voorsprong entoen dat eerste offensief voorbij was kregen de Vriezenveners ruimte om te voetballen ontstonden er ook kansen. Na de rust waren de rollen omgredraaid en was DOS’37 de beter ploeg en kwam terug door een treffer van Ronald ter Morsche na een vlotte combinatie met Douwe Koebrugge en Menno Kamphuis. Op basis van de tweede helft hadden de bezoekers absoluut een punt verdiend en met name Kamphuis had hem op de pantoffel, maar hij viel niet. DOS’37 maakte wel het spel, maar niet de tweede goal. De ploeg vertoeft nu met negen punten uit acht wedstrijden de staartgroep aan en speelt volgende week in Ede tegen DTS weer een uitwedstrijd.