SVZW dankt zege in topper tegen WHC aan doelman Achterhoek

Geplaatst op 2 april 2011 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – SVZW heeft in de topper in de zaterdag Hoofdklasse-C WHC met 1-0 verslagen. Nick de Graaf wist al in de tweede minuut te scoren uit een fraai genomen vrije schop. WHC ging ijverig op zoek naar de gelijkmaker, speelde wat beter dan de Wierdenaren die op het middenveld geen balans hadden. WHC-spits Bas Bloemen schoot tegen de paal en kort voor de rust pleegde Michiel Achterhoek  zijn eerste redding van de middag op een kansrijke inzet van dezelfde Bloemen. Bij SVZW maaide Marijn Maris in kansrijke positie over de bal na een aanval die hij zelf had opgezet.

In de tweede helft kwam Dewi Perik in de ploeg ten koste van Maris en ging SVZW  4-3-3 spelen met aartsrommelaar Niels ten Hoeve  als spits.  In de open wedstrijd die volgde kregen vooral de bezoekers de nodige mogelijkheden, waarbij SVZW doelman Achterhoek zich nadrukkelijk onderscheidde. Hij redde vier keer met geweldige reflexen bij grote kansen van   Jolf Stel en Denis Mahudov. Tussendoor waren alleen Ten  Hoeve en Gert Jan Tamerus kansrijk aan de kant van de Zwaluwen. In de slotfase waarin de verzorgers van beide ploegen erg vaak het veld in moesten, kreeg Perik een rode kaart na een zware overtreding op Huisman.

Door de overwinning heeft SVZW met nog vijf speelrondes te gaan een voorsprong van vier punten op WHC. Bovendien legden de Wierdenaren definitief beslag op de tweede periodetitel.

Scoreverloop: 2. De Graaf 1-0
Rode kaart: 88. Perik (SVZW)
SVZW: Achterhoek, Lamberink, Smit, Parnela, De Graaf (81. Altink),  Van Keulen, Meyerink, Tamerus,  Ten Hoeve, Maris (46. Perik), Kavak.