Tubantia schiet niets op met punt tegen Epe

Geplaatst op 6 maart 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Tubantia heeft vanmiddag geen aansluiting gevonden met de middenmoot in de eerste klasse E. Op haar eigen sportpark werd het tegen Epe 1-1.

Tubantia begon scherp en fel aan de wedstrijd, zonder echt goed te voetballen. Na vijftien minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Kevin Bijen reageerde attent op een snel genomen vrije trap en verschalkte doelman Rudi Kamphuis. In het vervolg van de eerste helft werd het aan beide kanten zelden gevaarlijk. Epe mocht een paar keer gevaar stichten via corners en Tubantia probeerde er via de counter snel uit te komen. Desalniettemin bleven echte kansen uit.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Tubantia vond het prima en liet het spel aan Epe. Uit het niets kwamen de gasten op gelijke hoogte. Frank Teuiten stopte de aanvaller van Epe onreglementair in de zestien meter. Het betekende een penalty voor de gasten en de verdediger van Tubantia moest met zijn tweede gele kaart van de middag douchen. Ruud Wellenberg bleef oog in oog met doelman Remco Olde Hendriksman koel en scoorde de 1-1. Na de penalty bleven de kansen schaars. Eén keer werd de thuisploeg nog gevaarlijk. De ingevallen Jan Peters passeerde knap zijn directe tegenstander, haalde de achterlijn, maar zag zijn voorzet door iedereen en alles gemist worden.

Door het gelijke spel blijft de ploeg van trainer Richard de Boer op de voorlaatste plek in de eerste klasse.

Tubantia – Epe: 1-1 (1-0)

Scoreverloop: 15. Bijen1-0, 70. Wellenberg 1-1 (pen.)

foto van: Herman Oude Alink. Op de foto Rory Oude Voshaar en Daniël Banis( links).