Dinsdag 23 april 2024

TVC’28, BWO en Stevo verder; Luctor grijpt overal naast

Geplaatst op 25 mei 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – TVC’28, Stevo en BWO hebben de finale van de nacompetitie met als inzet een plaats in de eerste klasse van de zondagamateurs bereikt. TVC’28 was te sterk voor SDC’12 uit Denekamp en kan zich op gaan maken voor een confrontatie met FC Winterswijk, dat Luctor et Emergo uitschakelde. BWO won opnieuw van Leones en treft Stevo, dat ook thuis Concordia Wehl de baas was.

TVC’28 – SDC’12 3-2 (0-1)
Said 0-1, Alink 1-1, Plegt 2-1, Koelman 3-1, Schulte 3-2.

Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in 1-1. Daarmee lag alles nog open. SDC’12 kwam in een goede positie toen Said de score opende. Voor TVC’28 maakte de treffer niet veel verschil, het moest hoe dan ook scoren om niet te degraderen. De gelijkmaker van Roy Alink kwam kort na rust. De 1-1 betekende dat alles plotseling weer open lag. Toch gaf de treffer TVC vooral veel vertrouwen. De ploeg uit Tubbergen zette aan en ging op jacht naar meer. Mauro Plegt en Tom Koelman brachten de stand op 3-1 en TVC leek de buit binnen te hebben. Toch weigerden de Denekampers zich neer te leggen bij uitschakeling. Schulte scoorde en de 3-2 stand maakte de slotfase weer spannend. SDC’12 deed er alles aan om de ene treffer die nog nodig was te scoren, maar slaagde daar uiteindelijk niet in.

Luctor et Emergo – FC Winterswijk 1-4 (1-2)
Nyamsangya 0-1, Telgenkamp 1-1, L. Redeker 1-2 en 1-3, S. te Winkel 1-4 (pen.).

Na de 1-1 in de heenwedstrijd kon het nog alle kanten op. Dat Luctor het spel maakte bleek koren op de molen van FC Winterswijk, dat maximaal wist te profiteren van de ruimte die het kreeg. Yeftha Nyamsangya kopte de 1-0 binnen, waarna Martijn Telgenkamp gelijk maakte. Op slag van rust ging het helemaal mis voor Luctor. In plaats van met een volkomen gelijke stand over twee duels de kleedkamer in te gaan, kwam de ploeg op achterstand. Redeker kopte fraai de 1-2 binnen. Die tussenstand betekende dat Luctor na rust twee keer moest scoren. Daarmee liepen de ALmeloërs in het mes. Want Winterswijk profiteerde maximaal. Eerst was het Redeker die opnieuw raak kopte en zo het duel besliste. Vervolgens kreeg Te Winkel nog een strafschop, en zette vanaf elf meter de desastreuze eindstand van 1-4 op het bord.

Leones – BWO 0-1 (0-1)
Kemerink 0-1.

Door al in de negende minuut te scoren, boorde Dennis Kemerink alle hoop bij Leones de grond in. De ploeg uit Beneden Leeuwen begon fanatiek aan het duel, in de wetenschap dat er in elk geval twee keer gescoord moest worden. Dat het BWO was dat scoorde was dan ook een enorme klap voor de thuisploeg. De wetenschap dat er nu niet twee maar vier treffers nodig waren zorgde er voor dat het duel inzakte en de Hengeloërs zonder veel moeite het duel naar zich toe konden trekken. Daarbij waren de betere mogelijkheden ook nog eens voor BWO, zodat de overwinnen hoger uit had kunnen vallen. In de finale van de nacompetitie treft BWO het Geesterense Stevo.

Stevo – Concordia Wehl 2-1 (1-0)
 N. Wigger 1-0, R. Wigger 2-0, Steenbreker 2-1.

In de wetenschap dat het de 2-1 uit de heenwedstrijd een uiterst broze voorsprong is om te verdedigen, begon Stevo aan de wedstrijd. De thuisploeg nam het heft in handen, werd gevaarlijk uit spelhervattingen, maar zag de tegenstander gaandeweg het initiatief overnemen. In de laatste fase voor rust was het Niels Wigger die een vrije trap binnen schoot. De 1-0 voorsprong was voor Stevo heel welkom. Na rust begon Concordia met een alles of niets offensief, in de wetenschap dat er twee keer gescoord moest worden. Een messcherpe counter van Stevo levert via Roy Wigger de 2-0 op en daarmee de beslissing. Steenbreker scoorde tegen en leek het even weer spannend te maken, maar Stevo liet het niet verder komen en speelde het duel geroutineerd uit.