TVC’28 enige Twentse winnaar in de eerste klasse

Geplaatst op 10 november 2019 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – Van de Twentse eersteklassers in het zondagvoetbal wist alleen TVC’28 vanmiddag drie puntren te pakken. De ploeg won op De Grote Moat knap met 2-1 van Rohda Raalte.

Stevo en De Zweef pakten thuis een punt tegen RKHVV respectievelijk Bemmel. HVV Tubantia moest buigen in en bij Heino, terwijl het ooit roemruchte Rigtersbleek opnieuw over de knie werd gelegd, dit keer door BVC’12.

TVC’28-Rohda Raalte 2-1 (1-1)
Het werd de wedstrijd die je verwachtte: een kraker tussen twee ploegen die bij voorkeur aanvallen. Rohda kwam binnen tien minuten al op voorsprong door een doelpunt van Mart Lugtenberg. Het was voor TVC’28 het sein voluit te gaan jagen op de gelijkmaker, die halverwege de tweede helft op de borden kwam toen Jeffrey Huizinga met gevoel voor de bal en de goal het speeltuig feiloos want onhoudbaar in de kruising mikte. Na de thee bleven beide ploegen voor de winst gaan. Het was Okke Schepers die een dik kwartier voor het wedstrijdeinde met een vuurpijl voor de 2-1 zorgde. Dit vlammende schot bleek de beslissende treffer te zijn, want ofschoon zowel TVC’28 als Rohda nog mogelijkheden kregen bleef het bij 2-1 voor de Tubbergse formatie van trainer Michiel Mensink.

Stevo-RKHVV 2-2 (1-1)
Het was Stevo vanmiddag niet gegeven een zwaar bevochten voorsprong vast te houden. De ploeg van trainer Geert Veldhuis kwam van een 0-1 achterstand op een 2-1 voorsprong, maar moest toch nog de gelijkmaker toestaan toen RKHVV een penalty kreeg en benutte. Lennart Rekmans had de bezoekers op voorsprong gezet, maar Niels en Roy Wigger zorgden ervoor dat het sterk gemotiveerde Stevo op de eigen Peuverweide naar 2-1 brachten Het was zaak die stand over de finish te trekken. Dat lukte niet doordat RKHVV tien minuten voor tijd een strafschop kreeg en die benutte, want Paco Getjes faalde niet. Het felijkspel gaf de verhoudingen in Geesteren wel goed weer, waant het gong gelijk op tussen inzet versus techniek.
De Zweef–SC Bemmel 2-2 (2-1)
Een in vergelijking met vorige week herboren De Zweef maakte er samen met Bemmel een aantrekkelijke wedstrijd van, vooral de eerste helft die bij 2-1 aanbrak. Lars Spijkerman opende het bal na een stief kwartier en hij nam ook de tweede voor zijn rekening. Beide goals vielen doordat Spijkerman diep werd aangespeeld en oog in oog met de vijandelijke keeper de rust bewaarde. Voor de rust nog antwoordden de gasten toen Dennis Knuiman de 2-1 binnenkopte. Vervolgens had het zomaar 3-1, maar het enige doelpunt dat er nog aan ontbrak was de 2-2 van de gasten en viel in de tweede helft en kwam op naam van Dick Hendriks. Daarna kreeg de ploeg van Ronald Grotenbreg zelfs ook nog kansen op 2-3, maar dat zou te veel zijn geweest…

Heino–HVV Tubantia 4-3 (2-0)
De gasten uit Hengelo speelden goed mee in en tegen Heino, ook nadat ze al in de eerste minuut achter kwamen door een goal van Melvin Velthuis. Na twintig minuten was het 2-0 doordat keeper Tim Sickman van HVV Tubantia tegen Robin Gerritsen op schoot waardoor het 2-0 werd. Gaandeweg kwamen de Hengeloërs beter in de wedstrijd met splijtende aanvallen uit de omschakeling, waaruit Orshein Elyo en Lenn Scholten de 2-1 en de 2-2 scoorden. Vervolgens bracht Velthuis met zijn tweede treffer de stand op 3-2. HVV Tubantia toonde veerkracht en toonde en Ramyson Isijk zorgde voor 3-3, maar kort daarop brak het toch, want Velthuis maakt zijn derde: 4-3. Heino is nu koploper en HVV Tubantia heksluiter, maar de verschillen zijn klein.

BVC’12–Rigtersbleek 4-0 (0-0)
De thuisploeg moest ruim winnen om de eerste periodetitel binnen te slepen, tot de rust werkte Rigtersbleek niet mee, maar na de thee kregen de Enschedeërs er toch vier om de oren. Dat waren er drie te weinig, want uiteindelijk pakte Orion de periodetitel met een doelsaldo van plus zestien, waar BVC’12 op plus dertien bleef steken. De wedstrijd begon een kwartier te laat doordat de Bleek in een file stond. Het leek er toen de bal ging rollen op dat de spelers van Rigtersbleek ook op het veld in de file stonden. Ze legden de opponenten geen strobreed in de weg, maar die konden er dus desondanks geen zeven maken, zodat het een wedstrijd van verliezers werd. Rik Sebens, Rick van Eijk en twee keer Joey Wijnhoven maakten de doelpunten.