TVC’28 in Twentse derby veel te sterk voor De Zweef

Geplaatst op 3 november 2019 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – De enige derby vandaag in de eerste klasse was die tussen TVC’28 en De Zweef en werd door de Tubbergse gastheren al voor rust gewonnen. TVC’28 kan nu weer naar boven kijken en De Zweef gaat een loodzwaar seizoen tegemoet.

Moeilijk lijkt het ook te worden voor het Hengelose keurkorps van HVV Tubantia dat, ook al voor rust, verloor van Voorwaarts Twello en op Rigtersbleek valt geen staat te maken, want na de winst van vorige week ging het nu bij Rohda Raalte met 7-0 hopeloos mis. Stevo is na de 2-0 winst op Winterswijk op weg naar het veilige midden.

TVC’28–De Zweef 4-0 (3-0)
Dit was geen wedstrijd, dit was een afstraffing van de bezoekers door de thuisploeg. Met 4-0 kwamen de Nijverdallers er nog vanaf. Het ontbrak De Zweef aan scherpte en naar het zich liet aanzien ook aan inzet. De power en de passie ontbraken. Het was bijkans onthutsend om te zien hoe de Nijverdalse brigade van trainer Anton Wennemers zich op De Grote Moat naar de slachtbank liet leiden. Als ze nu nog zouden spelen, hadden ze nog niet gescoord. Roy ten Dam van De Zweef miste zelfs een penalty. Voor de gastheren kopte Thijs Koopman de 1-0 binnen, daarna scoorde Jeffrey Huizinga van afstand en nog vóór rust stond het 3-0 toen Daan Geerts een door hem begonnen combinatie knap afrondde. De Zweef stond er apathisch bij en keek er bewonderend naar. Om reglementaire redenen volgde een tweede helft waarin Geerts nog eens scoorde.

Stevo–FC Winterswijk 2-0 (1-0)
Stevo had de overwinning nodig en stuitte op een tegenstander die zich daarvoor leende. Het was een relatief makkelijke middag voor de ploeg uit Geesteren, want het FC Winterswijk van trainer John Gielink heeft de vorm nog niet echt te pakken en heeft op de ranglijst alleen De Zweef en HVV Tubantia onder zich. Stevo kan vanwege de zege op de eigen Peuverweide weer naar boven kijken. Ingmar Reinerink kopte Stevo na dik een half uur op voorsprong en Roy Wigger verdubbelde de score na twintig minuten in de tweede helft. En daarmee is het wel gezegd.

Rohda Raalte–Rigtersbleek 7-0 (4-0)
Rigtersbleek kreeg vanmiddag een ongelooflijke oorwassing door zich als een elftal pupillen te laten wegtikken. De ploeg wekte geen moment het idee dat ze een doelpunt wilden maken en ook niet dat ze er de opponenten van af wilden houden. Deniz Sahbaz scoorde al in de vijfde minuut de 1-0. Daarna volgden Wesley Hanser, Alex de Jong en Mart Lugtenberg. Na de rust ging het Raalter feest gewoon ongehinderd door met Rigterbleek-spelers onder de toeschouwers, met goals van Sven Dikkers, nogmaals Lugtenberg en nogmaals Sahbaz. En verder schoten ze op paal en lat.

HVV Tubantia – Voorwaarts 2-3 (2-3)
Beide ploegen speelden op het Hengelose sportpark De Bijenkorf één helft. De bezoekers begonnen en maakten in die eerste helft drie goals. Dat bleek naderhand genoeg te zijn. Voor de productie zorgden in volgorde van opkomst Nino Wattimena 0-1, Luuk Grieving 0-2 en Ismar Maglajic 0-3. Na de rust ging HVV Tubantia ook voetballen en dat leverde twee treffers op. Deze doelpunten kwamen op naam van Calvin Scholten en Jesse Beukert. HVV staat nu in de eerste klasse van het zondagvoetbal stijf onderaan met één punt uit zeven wedstrijden en met en doelsaldo van vijf voor en negentien tegen.