TVC’28 in verhit duel langs ‘rood’ Glanerbrug

Geplaatst op 3 maart 2013 door   ·   Geen reacties

GLANERBRUG – TVC’28 heeft in en tegen Glanerbrug voor een kleine stunt gezorgd door met 5-1 te winnen. Het verhitte duel werd gekenmerkt door vier rode kaarten, waarvan drie voor Glanerbrug. De wedstrijd in de eerste klasse E werd met nog vier minuten te spelen officieel gestaakt nadat er bij de thuisploeg door een blessure van Metin Aydin (foto) nog maar zeven spelers op het veld stonden.

Het duurde niet lang voordat de wedstrijd ontvlamde, want in de twaalfde minuut al kreeg Glanerbrug-doelman Danny Hofhuis een rode kaart nadat hij TVC’28-spits Tim Letteboer in het strafschopgebied neerlegde. De resterende strafschop werd door Stefan Huiskes koelbloedig benut. De bezoekers hielden het overwicht, maar kwamen vlak voor rust ook met tien man te staan nadat aanvoerder Michel Hoek zijn tweede geel kreeg. Daardoor kwam de ploeg uit het grensdorp beter in de wedstrijd en kon het via Boy Strijker op gelijke hoogte komen.

Niet veel later kreeg TVC’28 opnieuw een strafschop toegekend, tot grote woede bij het Glanerbrug-kamp. Een rode kaart voor Desmond Holtman betekende bovendien dat de thuisploeg opnieuw met een man minder kwam te staan. Even daarvoor had Stef Roelofs de bezoekers ietwat gelukkig weer op voorsprong gezet. De strafschop was een makkelijke prooi voor Huiskes, die zo zijn tweede van de middag scoorde en TVC’28 verder in een zetel hielp. Glanerbrug was op zijn minst ‘not amused’, waarbij doelman René Poel de kroon spande door de bal tegen de scheidsrechter te schieten. Het betekende de derde rode kaart voor de ploeg van Bryan Maddho. De scheidsrechter legde de wedstrijd kort stil om de spelers af te laten koelen. Bij de hervatting was TVC’28 via Letteboer en Kelvin Stopel direct twee keer trefzeker en stelde de zege veilig. Doordat Metin Aydin het veld verliet moest de wedstrijd echter definitief gestaakt worden. Glanerbrug stond met te weinig spelers op het veld om de wedstrijd te voltooien.

Wanneer Glanerbrug en TVC’28 akkoord gaan zal de huidige stand de eindstand zijn. Officieel gezien betekent dat dat de Tubbergenaren de punten nog niet bij kan schrijven. Mocht de KNVB akkoord gaan dan zal TVC’28 de zevende plaats behouden en drie punten inlopen op Glanerbrug.

Glanerbrug – TVC’28 1-5 (0-1)
12. Huiskes (penalty) 0-1, 64. Strijker 1-1, 66. Roelofs 1-2, 79. Huiskes (penalty) 1-3, 88. Letteboer 1-4, 89. Stopel 1-5

Archieffoto: Metin Aydin in actie tegen TVC’28 (bron: TVC28.nl)