Donderdag 28 maart 2024

TVC’28 pakt als enige Twentse eersteklasser drie punten

Geplaatst op 20 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – Van de Twentse voetbalclubs in de eerste klasse van het zondagvoetbal kwam alleen TVC’28 tot winst. Op de eigen Groote Moat werd FC Winterswijk met 3-0 terug naar de Achterhoek gestuurd.

Rigtersbleek wist bij Voorwaarts Twello een punt te pakken, maar gaf wel een 0-2 voorsprong uit handen. De andere drie clubs, Stevo, De Zweef en HVV Tubantia, moesten vanmiddag in het zand happen.

TVC’28-FC Winterswijk 3-0 (1-0)
Na de nederlaag tegen Stevo wilde TVC’28 de kater van het derbyverlies verdrijven met een zege en dat lukte op eigen veld tegen FC Winterswijk. De ploeg van trainer Michiel Mensink won namelijk ruim van de Achterhoekers. Stef Roelofs scoorde al na dik tien minuten door een aanvankelijk afgeslagen bal in de rebound tegen de touwen te koppen. Daar bleef het in de eerste helft bij. Na de pauze zette de Winterswijkse formatie van trainer John Gielink aan, maar daardoor kreeg de thuisploeg gaandeweg meer ruimte. Weliswaar moest de Tubbergse keeper Ruud Hesselink en paar keer laten zien waarom hij doelman is geworden. Ook met één man minder (twee keer geel voor Stefan Huiskes) creëerde de ploeg kansen Maarten Booijink en Daan Geerts verzilverden er twee. TVC’28 staat nu op een met SC Bemmel gedeelde derde plek van het tussenklassement.

HVV Tubantia-BVC’12 1-2 (0-0)
Het was een sneu en ook onverdiend voor de Hengeloërs dat er na negentig minuten 1-2 op het scorebord stond, want de ploeg deed niet onder voor de gasten, maar legde het op het af op gogme en geluk. BVC’12 begon beter, maar kon dat niet in de stand tot uiting brengen en zo bleven doelpunten in de eerste helft uit. Na de rust was er iets geks loos, want HVV Tubantia ging ineens voetballen en overklaste bij vlagen de tegenstander en dat leidde een minuut of tien na rust tot 1-0 voorsprong door een goal van de sterk spelende Berke Boskir, maar meteen bracht BVC’12 de gelijkmaker tot stand. Dat was het teken voor de Hengelose storm, het was wachten op de 2-1, maar twee minuten voor tijd stalen de bezoekers drie punten door een verdedigingsfout hardvochtig af te straffen.

Voorwaarts Twelllo-Rigtersbleek 2-2 (0-2)
Rigtersbleek veroverde in Twello een punt door met 2-2 gelijk te spelen tegen het plaatselijk Voorwaarts. Niettemin bungelt de ploeg van Twekkelerveld nu in de onderste regionen van de eerste klasse. Dat geldt ook voor de gastheren, want beide teams verzamelden twee punten uit vijf speelronden door twee remises en verder louter nederlagen. Daar krijgt niemand applaus voor, laat staan bloemen of gunstbewijzen. Stanly Vinke en Floris Scholten waren, beiden al voor het theegelag, de doelpuntenmakers namens de Bleek en daardoor stond het zowaar 0-2 in het voordeel van de Enschedeërs. Wat voor thee het ook was, daar in Twello, het bekwam de ploeg van trainer Mete Soygül bar slecht, want de thuisclub prikte er gewoon ook twee in

Bemmel-Stevo 4-1-(2-1)
Een veel strabanter SC Bemmel was Stevo de baas en bracht dat met 4-1 tot uiting. De mannen uit Geesteren waren arbeidzaam en speltechnisch wel zo ongeveer gelijkwaardig, maar de precisie ontbrak en de keeper van de gastheren bleek alert en bekwaam. Na een kwartier opende Bemmel het bal. Weer een kwartier later stond het 2-0. Nog voor rust hield de ploeg van Geert Veldhuis de hoop op minimaal een punt in leven doordat Roy Wigger een scherpe aanval met en doelpunt bekroonde. Bemmel pakte evenwel meteen na de thee het initiatief en scoorde op techniek en balvaardigheid vrij snel nummer drie. Weliswaar kreeg Stevo ook daarna nog mogelijkheden, maat het doek viel toen Bemmel de vierde treffer liet aantekenen.

Orion-De Zweef 4-0 (1-0)
Orion kan als debutant nu al zeggen dit niveau aan te kunnen, want de promovendus, getraind door oefenmeester Jeroen van Haaren, veegde vandaag de vloer aan met De Zweef dat na een nog bescheiden ruststand van 1-0 door een doelpunt van spits Noek Beers na de tweede helft met een nederlaag van 4-0 terug naar Nijverdal werd gestuurd door de Nijmegenaren die nu de koppositie in de eerste klasse hebben. Voor de Waalbewoners, die geen kind aan de Reggebewoners hadden, scoorde Beers nog een keer en maakte ook invaller Noud Jilesen er twee namens Orion. Voor de Nijverdallers restte de constatering dat ze een maatje te klein waren en bovendien de kansen die we kregen onheilspellend klunzig verklungelden.