Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

Tweede editie Derby Days met topamateurploegen in Rijssen

Geplaatst op 13 juli 2013 door   ·   Geen reacties

DSC_0554RIJSSEN – De tweede editie van Derby Days wordt op 8, 9 en 10 augustus op sportpark De Koerbelt in Rijssen gehouden. De wedstrijdenreeks staat in het teken van spectaculaire derby’s. In 42 derby’s strijden damesteams, herenteams en A – junioren van regionale topamateurclubs om de regionale eer.

De eerste editie van het evenement werd vorig jaar georganiseerd in Oldenzaal en was een succes. De tweede editie kent een uitgebreider programma. Aan het hoofdtoernooi doen acht topclubs uit Overijssel mee. De eerste elftallen van HSC’21 (titelverdediger), Excelsior’31 (gastheer), Quick’20, Deto Twenterand, Rohda Raalte, TVC’28, Glanerbrug en Rigtersbleek strijden om de cup en het kampioenschap van Twente.

Naast het hoofdtoernooi, damestoernooi en het A1 – toernooi, zullen ook G – voetballers in actie komen en zal het jeugdprogramma ‘Rising Stars’ worden georganiseerd. Tijdens Rising Stars kunnen kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar ervaren hoe het is om een dag te leven als ‘voetbalprof’. Op vrijdagavond wordt op het hoofdveld van Excelsior’31 de wedstrijd FC Twente All Stars – Derby Days Legends gespeeld. De Legends bestaan uit 16 oud – spelers van de acht hoofdverenigingen.
De profclubs Heracles Almelo en FC Twente ondersteunen het evenement.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief