Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Twentse amateurverenigingen besteden aandacht aan respect voor arbitrage

Geplaatst op 8 december 2012 door   ·   1 Reactie

HENGELO – Veel Twentse amateurvoetbalclubs hebben zaterdag aandacht besteed aan het uiten van respect ten opzichte van scheids- en grensrechters. Door de afgelasting van alle wedstrijden in het amateurvoetbal was er tijd en ruimte om tot bezinning te komen. Vorig weekend werd in Almere een grensrechter doodgeschopt door voetballers van veertien en vijftien jaar.

Een van de clubs die aandacht besteedde aan het tragische voorval was HVV Tubantia uit Hengelo. De tweedeklasser nodigde leiders en scheidsrechters uit om te discussiëren over de gebeurtenis in Almere.

De Haaksbergse club sv Bon Boys ging nog een stapje verder. De vierdeklasser nodigde ouders, vrijwilligers, spelers en andere betrokkenen uit om samen in gesprek te gaan. Er werd gezocht naar oplossingen voor het gebrek aan respect voor scheidsrechters. Opvallende gast bij de Haaksbergenaren was een scheidsrechter die normaal gesproken de wedstrijd van de B1 zou fluiten. De man zag de uitnodiging op internet en was geïnteresseerd genoeg om bij de club langs te gaan en mee te denken.

De resultaten van het overleg bij Bon Boys worden gepresenteerd aan de KNVB. Overigens heeft de voetbalbond op Facebook een plek gereserveerd waar iedereen zijn of haar idee kan plaatsen. De KNVB kijkt binnenkort wat het met de geplaatste ideeën kan doen. De pagina van de bond is te bereiken door naar de volgende website te gaan: www.facebook.com/knvb

Delen is sportief

Reacties (1)

 1. Hans van den Berg says:

  Respect is het sleutelwoord. Ik ben 2 jaar geleden als eerste elftaltrainer bij een club uit Enschede midden in het seizoen opgestapt omdat spelers en begeleiding verbaal totaal geen respect toonden voor mij en de scheidsrechter.
  Voor mij geen stille tocht maar stille aftocht. Onlang was de club weer in het nieuws toen 3 spelers een grensrechter hebben belaagd en hiervoor een half jaar schorsing hebben gekregen.Achteraf is mijn keuze goed geweest.
  Verbale en lichamelijke agressie heeft ook met niveau en opvoeding te maken.
  Je kunt nu alles wel afschuiven op de voetbalsport, maar respect tonen is een belangrijk onderdeel van de opvoeding thuis.
  Ik had gisteren ook al een déjà vu: Amateurvoetbal is gisteren terecht afgelast vanwege de gewelddadige dood van een grensrechter.
  Misschien is het appels met peren vergelijken maar ik heb nooit begrepen waarom FC Twente destijds na de vuurwerkramp,waarbij 20 doden vielen, nog tegen Feijenoord heeft gevoetbald. Nu na al die jaren hoor je nog het gesis van de supporters van de tegenstander. Schandalig!! Over respect gesproken!
Archief