Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Twentse derby’s zondag in derde divisie en eerste klasse

Geplaatst op 17 februari 2018 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/NIJVERDAL/HENGELO – Het is zondag derbyday in het Twentse voetbal, want in de derde divisie speelt Quick’20 thuis in Oldenzaal tegen HSC’21 en in de eerste klasse staan De Zweef-BWO en HVV Tubantia-Rigtersbleek op het programma. Het gaat behalve om de punten ook om de prestiges.

Quick’20 lijkt na een superslechte reeks de smaak van het winnen weer te pakken te hebben, maar HSC’21 staat op de ranglijst van de derde divisie nog steeds hoger. HSC staat twaalfde en Quick bungelt door de abominabele seizoenstart nog altijd onderaan. De eerste wedstrijd in Haaksbergen was destijds dan ook een prooi voor de Haaksbergse formatie, want de Oldenzalers werden met 2-1 teruggewezen. HSC begon goed aan de competitie, maar de laatste tijd is het wat wisselvallig en laat de ploeg van trainer Daniël Nijhof steken vallen, al werd de meest recente wedstrijd tegen EVV op Scholtenhagen weer netjes gewonnen. Het zal op Vondersweijde moeilijker worden, temeer daar Quick natuurlijk zo snel mogelijk van de laatste plaats af wil.

Maar aan de andere kant het verschil van tien punten tussen de nummer twaalf en de nummer laatst in vier wedstrijden verdampen, zeker als Quick er dit weekend mee begint.

Eerste klasse
In de eerste klasse zijn alle vijf de Twentse clubs middenmoters. Van die teams is Rigtersbleek de hoogst genoteerde Twentse ploeg met 19 punten, maar de Enschedeërs liggen wel een straatlengte achter op koploper Longa’30 dat al 33 punten sprokkelde. De Bleek gaat naar sportpark De Bijenkorf in Hengelo om HVV Tubantia, dat vijf punten minder heeft, tenminste op afstand te houden.

BWO, ook uit Hengelo, staat met 17 punten dichterbij Rigtersbleek en wil in Nijverdal wellicht opschuiven door De Zweef te verslaan dat op zijn beurt de punten op sportpark Gagelman zal willen houden om van 13 punten er 16 te maken. Het team van trainer Anton Wennemers heeft nog wel punten nodig.

Misère bij Stevo
De echte problemen zitten trouwens bij Stevo, de vijfde Twentse club in deze competitie. De ploeg staat met promovendus Schalkhaar gedeeld laatste met negen punten en lijkt net als vorig seizoen alle zeilen te moeten bijzetten om degradatie af te wenden. Dat kan dit weekend al beginnen als op De Peuverweide in Geesteren de strijd wordt aangebonden met Heino.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief