Twentse hoofdklassers Quick’20 en Rigtersbleek verliezen

Geplaatst op 28 oktober 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De achtste speelronde in de zondag Hoofdklasse hebben voor de Twentse clubs Quick’20 en Rigtersbleek geen overwinningen opgeleverd. Rigtersbleek ging op eigen veld met 2-3 onderuit tegen concurrent Hoogeveen. Quick’20 verloor op bezoek bij RKHVV met 2-1.

Rigtersbleek
Rigtersbleek liep in het belangrijke thuisduel tegen Rigtersbleek keer op keer achter de feiten aan. De ploeg van trainer Eddy Boerhof (foto) speelde wel goed, maar kreeg na een half uur spelen een tegentreffer te verwerken. Vlak voor rust maakte Angelo Sjardijn nog wel gelijk, maar door twee doelpunten van Joeri van der Tuin stond er met nog een half uur te spelen een 1-3 stand op het scorebord. Edwin Landeweerd deed vervolgens nog wel iets terug, maar tot een gelijkmaker kwam Rigtersbleek niet meer. De Enschedeërs verliezen dus van een directe concurrent en blijven puntloos.

Rigtersbleek – Hoogeveen 2-3 (1-1)
33. Mamming 0-1, 42. Sjardijn 1-1, 50. Van der Tuin 1-2, 62. Van der Tuin 1-3, 71. Landeweerd 2-3.

Quick’20
Ook Quick’20, dat op bezoek ging bij RKHVV, had het lastig. Twintig minuten na het beginsignaal kwam het achter door een doelpunt van Wessel van der Horst. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft werd het zelfs 2-0 door Willem-Jan Bootsma. Daarna gingen de Oldenzalers op jacht naar doelpunten, maar die werden niet gevonden. Pas in de slotfase van de wedstrijd was Kevin Winkelhuis toch trefzeker. Het doelpunt kwam echter te laat om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Quick’20 bevindt zich net boven de onderste plaatsen in de zondag Hoofdklasse C. Het team verzamelde tot dusver negen punten.

RKHVV – Quick’20 2-1 (2-0)
19. Van der Horst 1-0, 39. Bootsma 2-0, 90. Winkelhuis 2-1.