Vrijdag 26 april 2024

Van de Twentse clubs wint alleen Exelsior in bekerstrijd

Geplaatst op 17 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – In de eerste ronde van de strijd om de KNVB Beker, nog zonder eredivisieclubs, heeft van de Twentse clubs alleen Excelsior’31 de eerste ronde overleefd door in Rijssen van DEM te winnen. HSC’21 en Vroomshoopse Boys gingen ten onder.

De wedstrijd van Excelsior’31 tegen DEM was voor de Rijssense formatie van Peter Wesselink behalve een mogelijkheid verder te komen in de bekerstrijd ook een graadmeter voor de nieuwe omgeving van de derde divisie. Beide ploegen promoveerden afgelopen seizoen vanuit de hoofdklasse naar dit niveau. Voor de club uit Beverwijk komt daar nog bij dat het twee seizoen geleden nog eersteklasser was. Excelsior won door treffers van Jamarro Diks in de eerste helft en Hakim Ezafzafi in de tweede. Daarmee was de club van De Koerbelt efficiënter dan DEM dat bij 1-0 nog wel de gelijkmaker produceerde toen Tim van den Boogaart een penalty benutte.

HSC’21
De ontmoeting tussen HSC”21 tegen SteDoCo was er ook één van ploegen die in de derde divisie spelen. Sterk Door Combinatie uit Hoornaar bleek op Groot Scholtenhagen 2-4 te sterk voor de Haaksbergse ploeg van trainer Daniel Nijhof. De thuisspelers begonnen doezelig en liepen door snelle tegengoals eigenlijk van meet af aan achter de feiten aan, want de doelpunten van Stef Ottink en Mika Schrijver waren in Haaksbergen bij 0-2 en 1-3 weinig meer dan pleisters op de wond.

Vroomshoopse Boys

De verrassend geplaatste brigade van zaterdag-tweedeklasser Vroomshoopse Boys bleek op eigen veld niet opgewassen de zondag-derdedivisionist EVV dat op De Bosrand met 0-4 won. Op basis van inzet kon de thuisploeg in de eerste helft prima meekomen. Het was een enorme domper toen op slag van rust Rick Geenen uit een cornerbal de 0-1 aantekende. Na de thee moest de thuisclub van de nieuwe trainer Jan Peter Jonkman noodgedwongen meer risico nemen, wat de lepe Limburgers in staat stelde via rappe uitbraken de score effectief op te voeren. Ernstiger dan de nederlaag was voor de boys dat doelman Rene Kok aan het eind van de eerste helft met een blessure van het veld moest worden gedragen.

FOTOGRAFIE: Jan Sanderman (Excelsior’31) en Erwin Heuver (Vroomshoopse Boys)