Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Van Dijkhuizen: ‘Het nieuwe contract bij Excelsior is een compliment voor mijn werkwijze’

Geplaatst op 21 november 2012 door   ·   1 Reactie

RIJSSEN – Eerder deze week werd bekend dat Excelsior’31 het contract met trainer Hans van Dijkhuizen (foto) met een seizoen verlengt. Daarnaast spraken beide partijen de intentie uit nog langer met elkaar door te gaan.

Van Dijkhuizen toonde zich bijzonder tevreden over de nieuwe verbintenis, in de wetenschap dat er ook genoeg clubs zijn die in de situatie waarin Excelsior’31 zich bevindt, soms heel andere beslissingen nemen. ‘De situatie waarin wij ons bevinden is natuurlijk niet jofel, daar zijn natuurlijk allerlei redenen voor aan te dragen. Het gebeurt dan inderdaad dat clubs er voor kiezen afscheid van een trainer te nemen.’ Ook in Rijssen werd door het bestuur kritisch gekeken naar de situatie rond het eerste elftal, waarbij ook Van Dijkhuizen zelf onder de loep lag. ‘De voorzitter heeft aangegeven de situatie rondom het eerste elftal te willen bekijken, dat daarbij dan ook naar de rol van de trainer gekeken wordt is in zo’n situatie logisch.’ Uiteindelijk bleken de Rijssenaren uiterst tevreden over Van Dijkhuizen. ‘Dat is natuurlijk best een compliment en iets wat mij vertrouwen geeft voor de komende periode’, beoordeelt de Excelsior-trainer de beslissing om hem niet alleen te handhaven, maar ook zijn contract vroegtijdig te verlengen.

Daar waar Van Dijkhuizen mocht blijven, nam de club wel afscheid van Erwin Looms, hoofd van de technische commissie. ‘Dat was natuurlijk best wel een apart moment. Hij is tenslotte degene die mij naar Rijssen gehaald heeft. Ook nu hadden we regelmatig contact. Ik denk niet dat de verschillen tussen Looms en het bestuur zo zwart-wit waren als in sommige media geschilderd werd. Ook het verhaal over het willen brengen van meer jeugd is daarbij wat overtrokken. Ik denk dat ook een HHC Hardenberg of eigenlijk elke andere amateurclub graag meer eigen jeugd in het eerste elftal wil hebben. Dat is hier in Rijssen ook zo. Aan de andere kant, wanneer je Topklasse wil spelen, kun je alleen voor de eigen jeugd kiezen wanneer ze inderdaad goed genoeg zijn, anders zal er toch echt elders gekeken moeten worden. Zelf probeer in me niet te veel te laten beïnvloeden door het vertrek van Looms. Dat is ook wat we de groep meegegeven hebben, we hebben een doel dit seizoen en daarvan moeten we ons door niets en niemand af laten houden. De resultaten de laatste weken geven wat dat betreft vertrouwen, maar duidelijk is dat voorlopig elke wedstrijd cruciaal blijft en we nog flink wat punten moeten pakken om ons doel te kunnen bereiken.’

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Lisa says:

    Ik heb respect voor Excelsior, dat ze (ondanks het feit dat ze in zwaar weer verkeren) het contract met deze trainer verlengen. Dat toont guts. Of het ook de JUISTE beslissing is, zul je moeten afwachten. Ik had het contract verlengd wanneer de trainer dit team eerst definitief in de Topklasse had gehouden. En hem gelijk een flinke bonus uitgekeerd. M.a.w. mocht het onverhoopt mis gaan, zou ik áltijd een nieuw gezicht voor de groep zetten. Wat geen garantie is dat dié het beter zal doen dan de huidige, uiteraard. De tijd zal het leren!
Archief