Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Van Houten: van STEVO winnen en dan naar Quick’20

Geplaatst op 27 mei 2017 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Promoveren naar de eerste klasse. Het is BWO nog nooit gelukt, maar morgen kan het team hiertoe een eerste stap zetten. Een tweeluik tegen STEVO in de tweede ronde van de nacompetitie wacht. Wesley van Houten is kind van de Hengelose voetbalclub. In gesprek met Twentesport blikt hij onder meer vooruit op de belangrijke wedstrijd van morgen. De verdediger verklapt en passant zelf volgend jaar in de derde divisie te voetballen, voor Quick’20 in Oldenzaal.

BWO, de tweedeklasser uit Hengelo, was in de eerste ronde van de nacompetitie met 2-0 en 0-1 te sterk voor Leones. Afgelopen donderdag werd de return afgewerkt. `Gisteren op de uitlooptraining hadden veel jongens spierpijn´, zegt Van Houten.

BWO kent STEVO nog van vorig jaar. In een zinderende titelstrijd in de tweede klasse trok het team uit Geesteren op de laatste speeldag aan het langste eind. `Hierom willen we ze extra graag verslaan. Zij werden toen terecht kampioen met 63 punten. Wij behaalden één punt minder, terwijl je met dat aantal normaal gesproken al kampioen bent.´ Trouwens, in seizoen 2015/2016 waren de onderlinge ontmoetingen 2-1 voor STEVO en 3-1 voor BWO.

Goed drinken

Het weer kan morgenmiddag een belangrijke factor zijn. Mensen die er verstand van hebben voorspellen bijna een temperatuur van dertig graden. Naast de tactische voorbereiding heeft de BWO-trainer Otto Krabbe zich hier ook op voorbereid. Zo mailde hij zijn spelers informatie over hoe om te gaan met de hitte. Van Houten: `In de groepsapp werd hier een beetje lacherig over gedaan, maar geloof mij; dat is stoere praat en iedereen leest de informatie. Dit heb ik ook gedaan en ik weet nu bijvoorbeeld dat ik mezelf moet blijven afkoelen en veel moet drinken tijdens de warming-up.´

Beide dingen zijn belangrijk om vochtverlies tegen te gaan tijdens het duel. Ook na de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor de Hengeloërs moet er goed gedronken worden. `Eerst water en daarna bier, ook als we verliezen. Onder genot van een pilsje is het fijn om even na te babbelen met onder andere het publiek.´

Pinksteren

De ontmoeting begint morgen om 14.00 uur op sportpark De Noork. De return is op maandag 5 juni, Tweede Pinksterdag. De verliezer moet herkansen tegen de verliezer uit de wedstrijd TVC’28-FC Winterswijk.

Op naar Quick’20

De 21-jarige Van Houten vertrekt na dit seizoen dus van BWO naar Quick’20. Hij is opgegroeid bij de Hengelose voetbalclub en bezig aan zijn vijftiende jaar. Van Houten deelde gisteren het transfernieuws met de rest van de eerste selectie. Hierop werd positief gereageerd en hij ontving felicitaties.

`Het was een moeilijke keuze, maar stel ik had nee gezegd, dan zou Quick misschien nooit meer bij mij aankloppen. Ik ben ontzettend blij met de overstap. Quick staat goed op de kaart binnen de regio. Ik ben een aanvallende rechtsback, maar de uitdaging is om me vooral verdedigend te verbeteren. Ik zie wel waar mijn plafond ligt.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief