Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Veel op het spel bij SVZW en Vroomshoopse Boys

Geplaatst op 16 februari 2018 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VROOMSHOOP – Er staat morgen waarlijk iets op het spel in de eerste klasse Oost van het zaterdagvoetbal. SVZW ontvangt Flevo Boys in Wierden en zal de koploper uit Emmeloord op de knieën moeten krijgen om in de race te blijven voor het kampioenschap. En iets verderop moeten de Boys van Vroomshoop absoluut FC Zutphen verslaan om mee te blijven dingen naar een plek die nacompetitie of zelfs directe degradatie afwendt.

FOTO: wedstrijdbeeeld uit de wedstrijd Zutphen-Vroomshoop eerder dit jaar

Ook voor de voor de beide Vriezenveense clubs in deze klasse staat er wat op het spel, want DETO zal thuis moeten winnen van Nunspeet om bovenin mee te blijven doen en DOS’37 dient in Hierden de hoofdmacht van de gelijknamige voetbalclub te verslaan om niet in het drijfzand van het degradatievoetbal te geraken.

Niettemin gaat de meeste aandacht uit naar de duels van SVZW en Vroomshoopse Boys.

SVZW
Flevo Boys is een lepe ploeg. Niet de beste, wel de slimste. De formatie van trainer Inne Schotanus weet dat het massaal achterover leunen en het richting de evenaar schieten van ballen effectief kan zijn, als je op tijd en plaats via een razendsnelle uitbraak kunt toeslaan. De ploeg is dit seizoen nog ongeslagen (slechts drie remises, waaronder in Emmeloord tegen de Zwaluwen uit Wierden, 2-2) en staat na de zege van vorige week op het dit jaar ook goed presterende DETO met 36 punten riant bovenaan. SVZW is met 31 punten (maar een wedstrijd minder gespeeld) nu de nummer twee en DETO met 30 punten (en ook een wedstrijd minder) nummer drie. SVZW komt bij winst op twee punten en fictief zelfs op een punt meer. Het team van Het Lageveld lijkt eindelijk de begeerde hoofdklasse in zicht te krijgen, maar het gevaar is de wisselvalligheid. Vorige week werd met 10-0 gehakt gemaakt van FC Zutphen, maar daarvoor werd thuis tegen een technisch en tactisch begaafd WHC met 1-5 verloren. Om een kampioenschap in eigen hand te houden moet zaterdag eigenlijk van de koploper worden gewonnen, maar een punt is wel het minste. Overigens is Flevo Boys zeker te hebben, want bij tegenslag gaan de koppies daar snel hangen, bleek vorige week in Vriezenveen (waar fortuinlijk van DETO werd gewonnen na een bilknijpende slotfase) en eerder in Barneveld (waar SDVB na een 0-4 achterstand toch nog langszij kwam).

Vroomshoopse Boys
Net als bovenin valt ook onderin de eerste klasse de spanning te snijden. Vroomshoopse Boys staat één na laatste met zes punten, welgeteld één punt meer dan de bezoekers uit Zutphen. Het is een absolute noodzaak voor Vroomshoopse Boys om de Hanzestedelingen met nul punten weer derwaarts te zenden. Dat zal vermoedelijk niet makkelijk worden, want Zutphen komt met maliënkolders naar De Bosrand. Beide ploegen moeten per se winnen. Bij een puntendeling, zoals eerder in Zutphen (0-0) verliezen ze beiden. Voor de Vroomshopers geldt dat ze zelfs bij winst niet zullen klimmen op de ranglijst en derhalve op een plek blijven staan die een veroordeling betekent tot het spelen van een degradatie-nacompetitie. Het zou voor de Boys goed zijn als dan ook DOS’37 wint, in en van Hierden, want dan komt die ploeg in het vizier van de Vroomshoopse equipe van trainer Ko Meppelink. Overigens moet DOS’37 óók triomferen om zelf uit de gevarenzone te blijven. In de strijd tussen Vroomshoop en Zutphen is het wellicht eveneeens de vraag wie zich het beste heeft hersteld van het pak-op-de-donder dat vorig weekend cadeau werd gedaan door respectievelijk WHC en SVZW. Zutphen werd in Wierden met 10-0 vernederd en Vroomshoop kreeg met 8-2 een oplawaaier van jewelste van de Wezep Hattem Combinatie.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief