Verlies voor beide clubs uit Hengelo in de eerste klasse

Geplaatst op 24 september 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Bram Buter

HENGELO – De debutant BWO in de eerste klasse van het zondagvoetbal heeft vandaag thuis in Hengelo van RKZVC verloren, maar een doelpuntenfeest was het wel met zeven treffers: 3-4. De andere Hengelose club op dit niveau, HVV Tubantia, verloor eveneens, met 2-1 uit bij Bemmel.

Rigtersbleek deed wel goede zaken, want de club uit Enschede haalde de volle buit bij debutant Schalkhaar. Stevo daarentegen ging op eigen veld ten onder tegen Winterswijk door en zeer betwiste penalty in blessuretijd en De Zweef verloor in en van Heino met 1-0.

Bemmel–HVV Tubantia 2-1 (2-0)
Onnodig ging de ploeg van de Hengelose Voetbal Vereniging in Bemmel op de Bommel, want de ploeg kreeg legio kansen die één voor één werden verprutst. De enige goal, van Bas ter Horst, kwam als aansluitingstreffer, maar verder reikte de macht van de Hengeloërs niet.

BWO–RKZVC 3-4 (0-3)
De club van De Noork maakte van zijn debuut op dit niveau een doelpuntenfestival door er zeven te laten zien: vier in eigen doel en drie in de vijandelijke veste, oftewel: een verliesbeurt. Vooral in het eerste bedrijf (0-3) werd de slag gemist, want de zenuwen waren de Hengeloërs de baas. Pas bij 0-4 kwam de stoomwals op gang, wat doelpunten van Mentink, Nijhof en Van den Heuvel opleverde, één te weinig voor een punt.

Heino–De Zweef 1-0 (1-0)
Vooral een slechte eerste helft brak de ploeg van trainer Anton Wennemers op. Alleen doordat Heino niet meer van de vele kansen dan de ene goal van Smeenk benutte hield De Zweef op de been. Na de rust herpakten de Nijverdallers zich en kregen ze ook hun mogelijkheden, maar de spitsen verzuimden die af te werken.

Schalkhaar – Rigtersbleek 2-3 (1-2)
Rigtersbleek had het allesbehalve makkelijk in en tegen Schalkhaar, dat afgelopen seizoen via de nacompetitie (ten koste van Luctor et Emergo) naar de eerste klasse promoveerde. Weliswaar kwamen de Enschedeërs binnen een kwartier al op 0-2 door treffers van Max Krake en Gerard Monnikhof, maar nog voor de rust reageerde Schalkhaar door Milan te Riele: 1-2. Na de pauze bracht Jasper Agelink in de 52ste minuut de marge weer op twee, maar zes minuten later stond het 2-3 door een doelpunt van Koen Klosters en ging Schalkhaar gepassioneerd op jacht naar de gelijkmaker Daarbij ging Peter Kampscheur over de schreef met twee gele en dus een rode kaart.

Stevo–Winterswijk 1-2 (0-0)
Na de strijd in de nacompetitie aan het eind van vorig seizoen om klassenbehoud moest Stevo het nieuwe seizoen vandaag beginnen op de eigen Peuverweide tegen promovendus FC Winterswijk. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, met kansen over en weer. Niettemin bleken de ploegen het scoren te vergeten zodat de acteurs bij 0-0 aan de thee gingen. Er moest na de pauze een straschop aan te pas komen om Stevo op voorsprong te zetten. Na het neerhalen van Hans Brunninkhuis benutte Niels Wigger de buitenkans. Nadat de Achterhoekers langszij kwamen, steeg de spanning in en om het veld. Brunninkhuis geselde de doelpaal en invaller Hugo Weerink stuitte op de keeper. Stevo rook een driepunter. Winterswijk claimde een paar keer een strafschop en kreeg die tot ontzetting van Stevo in blessuretijd: 1-2 De zege binnen handbereik werd het voor Stevo dus een zeperd.