Donderdag 18 april 2024

Verlies op eigen veld voor Excelsior’31 en voor DETO

Geplaatst op 26 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/VRIEZENVEEN – Zowel derde-divisionist Excelsior’31 als hoofdklasser DETO verloor vanmiddag, beide op eigen veld met 1-3 respectievelijk 0-1.

Een slechte generale kan een goede première zijn en dat zou voor de Rijssenaren betekenen dat ze met goede moed kunnen uitkijken naar de bekerkraker tegen het FC Utrecht van trainer John van der Brom, dat komende donderdagavond naar De Koerbelt komt.

Excelsior’31-DVS’33 1-3
Excelsior’31 kreeg in het eerste half uur zeker kansen, maar ging er nogal luchthartig mee om. Na een half uur was het heilige vuur er goeddeels uit en konden de bezoekers uit Ermelo ook aan aanvallen gaan denken. DVS’33 werd gaandeweg de bovenliggende partij en Joshua Patrick ontpopte zich als de gevaarlijkste man voor de goal. Hij heeft weinig ruimte nodig, miste de eerste kansen, maar knalde kort voor rust dan toch de bal feilloos achter de kansloze Excelsior’31-keeper Melvin Koetsier. De topscorer van de Ermeloërs, afkomstig van DOVO uit Veenendaal, wilde er na rust nog een paar bijprikken. Dankzij de sterke Koetsier bleef het lang 0-1, maar met een lob over afstand maakte Patrick toch de 0-2. Kort daarna deed Hakim Ezafzafi namens Excelsior’31 de hoop in de Rijssense harten ontvlammen door de aansluitingstreffer te laten noteren. Een door de Rijssense verdediger Niek Davina veroorzaakte en door Oktay Oztürk verzilverde strafschop was de beslissing: 1-3. Maar goed, nu de knop om en de kop bij FC Utrecht.

DETO-Eemdijk 0-1 (0-0)
Op zich mag het verlies van DETO tegen Eemdijk niet verrassen, want de bezoekers voeren met SDC Putten de ranglijst in de hoofdklasse aan en DETO staat onderaan. De thuisploeg maakte, met de nieuwe trainer Hennie in ’t Hof aan het roer, een frisse indruk en het doelpunt van Eemdijk was na een kwartier in de tweede helft vooral een kwestie van een ongelukkig moment. DETO had daarvoor en kreeg daarna ook mogelijkhede, maar kopballen van Ferdi ter Avest en Coplan Soumaoro misten precisie en vooral een beetje geluk. Bas Buimer, de goalgetter van de koploper, had dat geluk wel mee toen hij de bezoekers op voorsprong zette, met wat naar achteraf bleek de enige goal van de wedstrijd op Het Midden zou zijn. Overigens moet DETO door zonder Qays Shayesteh die vanwege veranderingen op zijn werk niet meer op zaterdag kan voetballen.