Zaterdag 18 januari 2020
Twentesport

Verliesbeurten voor Excelsior’31 en DETO op efficiency

Geplaatst op 7 september 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – In de derde divisie verloor Excelsior’31 vanmiddag thuis van VVSB uit Noordwijkerhout. Het werd in Rijssen 0-2 voor de gasten die slimmer en effectiever waren. In de hoofdklasse ging DETO in het hoge noorden met 3-1 onderuit in en tegen Buitenpost. Ook hier waren de gastheren efficiënter in de afronding.

Excelsior’31 heeft nu drie punten uit even zovele wedstrijden en DETO staat op drie uit twee.

Excelsior’31-VVSB 0-2 (0-1)
Het was in Rijssen een wedstrijd tussen een team dat vorig seizoen nog hoofdklasse speelde (Excelsior’31) en een ploeg die vorig seizoen nog in de tweede divisie acteerde. Zo groot was het verschil op sportpark De Koerbelt vanmiddag zeker niet, maar wel waren de gasten sterker, braken gevaarlijker uit en straften fouten van de tegenstander vaker af. Ze creëerden meer en gingen domweg beter met de kansen om dan Excelsior’31 deed. Dat leidde voor en na de pauze tot een doelpunt. De eersteling kwam trouwens tot stand door ongelukkig verdedigen, waarbij Mirko Zwiers namens de Rijssenaren zijn eigen doelman Melvin Koetsier de spreekwoordelijke das omdeed. In het tweede bedrijf van de wedstrijd veranderde het beeld niet noemenswaardig, al drongen de roodhemden van trainer Peter Wesselink wel meer aan, maar vanuit de omschakeling strafte Felitciano Zschusschen namens VVSB een combinatiefout van de thuisclub gedecideerd af. Excelsior’31 ging daarna in het slotkwartier wel alles of niets spelen, maar vergeefs. Komend weekend gaan de Rijssenaren het opnemen tegen Sparta Nijkerk, dat afgelopen seizoen tot de laatste speeldag meedeed om de titel, die uiteindelijk aan Excelsior’31 moest laten, om daarna via de nacompetitie alsnog ook naar de derde divisie te promoveren. De ploeg draait uitstekend met negen punten uit drie wedstrijden; vandaag rekenden de Nijkerkers af met FC Lisse (4-1).

Buitenpost-DETO 3-1 (2-1)aat
Op de overwinning van de thuisploeg viel niets af te dingen, want de Friezen waren sneller en gevaarlijker. Al in tweede minuut schoot Bram van den Worp via de lat over, dat bleek een voorteken, want een kwartiertje werd het alsnog 1-0 via Rik Weening die gestuntel in de Vriezenveense gelederen afstrafte. Buitenpost, dat vorige week in Assen knap gelijkspeelde tegen ACV, bleef de betere ploeg, al kreeg DETO gaandeweg meer grip op de pot, wat zich in kansen voor onder anderen Kevin Aman vertaalde, waarvan de goalgetter er één op heerlijke wijze (kap, draai, poef) benutte, zodat het leek dat met gelijke stand kon worden gerust. Nog voor de thee moest de ploeg van de nieuwe trainer Otto Krabbe toch buigen voor de aandringende gastheren die via Rudmer Loonstra de ruststand op 2-1 bepaalden na rommelig verdedigen bij DETO. Met zijn tweede doelpunt van de middag zorgde Weening vrij snel na de pauze voor de 3-1 eindstand.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief