Maandag 17 februari 2020
Twentesport

Vertrek trainer Otto Krabbe bij DETO heeft meer redenen

Geplaatst op 29 september 2019 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Het bestuur van de voetbalclub DETO in Vriezenveen wil op zo kort mogelijke termijn een opvolger aanstellen voor trainer Otto Krabbe die zo snel mogelijk inrukt. Krabbe staat sinds het begin van de huidige competitie aan het technisch roer. Het vertrek van de trainer is opvallend daar Krabbe afgelopen zomer juist overkwam van de zondag-eersteklasser Rigtersbleek te Enschede om nieuw elan te brengen.

De reden voor snelle vertrek zou zijn dat Krabbe ‘vanwege recente wijzigingen in zijn dagelijkse werkzaamheden de komende tijd niet langer in staat is om deze werkzaamheden te combineren met het hoofdtrainerschap van DETO’.

Er is volgens de club ‘in goed overleg’ besloten de overeenkomst te ontbinden zodra er een nieuwe hoofdtrainer is aantreedt. In de boezem van de vereniging heet het dat er verschillen van mening zijn over het technisch beleid, met name over de doorstroming in de selectieteams. Waar nog bijkomt dat de resultaten van het keurkorps tot op heden niet overhouden. Er werd afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen gewonnen, maar net als vorig seizoen dreigt weer een overlevingsseizoen.

Ook nieuwe voorzitter
Voor de vrijkomende voorzittersstoel bij DETO is de huidige voorzitter Jaspers Faijer van de basketbalvereniging Peatminers te Vriezenveen is de belangrijkste kandidaat. De gedroomde opvolger van de huidige voorzitter Goosselink, die afgelopen jaar al aankondigde te zullen stoppen, hoeft alleen maar ja te zeggen. Jaspers Faijer en Goosselink kennen elkaar goed en sleutelen momenteel eendrachtig aan een Plan voor de Toekomst van DETO. De eerste als voorzitter van de club, de tweede als voorzitter van de werkgroep die zich bezighoudt met vernieuwingsvisie, die over een half jaar leiden tot een nieuwe organisatiestructuur bij de vereniging.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief