Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Weekeinde van de waarheid voor hekkensluiter De Zweef

Geplaatst op 7 april 2012 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – Het is ongemeen spannend in de onderste regionen van de eerste klasse E. Voorlopig lijkt het er op dat vier ploegen gaan uitmaken welke twee ploegen direct degraderen en welke nacompetitie gaan spelen. De Zweef, hekkensluiter van de eerste klasse E, speelt zaterdag thuis tegen Alverna (8ste plaats) en ontvangt maandag Jonge Kracht (11de plaats). Het is het weekeinde van de waarheid voor de mannen van Philip Agteres (foto).

In het nieuwe jaar wist de Zweef nog niet te winnen en werd er slechts één punt gehaald. Ook het degradatieduel tegen Voorwaarts Twello van afgelopen weekeinde werd, ondanks een 2-0 voorsprong, verloren. Het werd uiteindelijk 4-2 voor de thuisploeg. De laatste keer dat de Nijverdallers een overwinning boekten was op 11 december 2011. Toen werd concurrent Tubantia overtuigend verslagen: 2-0.

Dit weekeinde is dus een belangrijk weekeinde voor De Zweef. Vooral de wedstrijd van maandag zal belangrijk zijn. Er zal hoop aan de horizon gloren na een overwinning op een directe concurrent om degradatie. Zeker met het oog op het resterende programma, waarin staat dat De Zweef, naast Jonge Kracht, ook Tubantia en PH Almelo nog treft. Hoewel de degradatiestrijd nog open ligt, kunnen de verhoudingen na dit weekeinde totaal anders liggen dan nu.

De Zweef ontvangt zaterdagmiddag om 17.00 uur Alverna op het eigen sportpark Gagelman. Maandag is op datzelfde sportpark Jonge Kracht de tegenstander. Die wedstrijd begint 9 april om 14.00 uur. Concurrent PH Almelo gaat op bezoek bij Voorwaarts Twello, dat ook nog niet zeker veilig is. Het duel begint in Twello om 17.00 uur

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief