Weer winst voor DETO; remises Excelsior’31 en SVZW

Geplaatst op 12 november 2022 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Van de hoogst spelende zaterdagvoetbalclubs wist vandaag alleen DETO een overwining bij te schrijven. De ploeg uit Vriezenveen won vanmiddag ruim van Swift. Het werd 4-1 voor de roodzwarten, waarmee de ploeg verder bouwt op het sterke fundament van de afgelopen weken.

Excelsíor’31 oogstte in de confrontatie met Staphorst wederom een remise, dit keer eentje zonder doelpunten. Ook voor SVZW uit Wierden zat er niet meer in dan een gelijkspel, want in Kampen
werd het 1-1.

Staphorst-Excelsior’31 0-0

Op een grijzig sportpark Noorderslag viel voor fans van geen der beide ploegen veel te genieten. Het was zo’n tiktok-zwabber wedstrijd zonder goed voetbal. Beide teams kregen een paar kleine kansen, maar realiseerden niets anders dan wat schoten van even buiten het zestienmetergebied. waarbij Staphorst nog het gevaarlijkst was, met gericht geschoten ballen, maar dé uitblinker aan Rijssense kant was Amos Wesseh die de meubels voor de bezoekers uit Rijssen redde. En overigens kreeg op dezelfde wijze ook Excelsior’31 met kogels van afstand enige mogelijkheden, zij het ook zoner resultaat. Komend weekend Urk thuis.

DETO-Swift 4-1 (0-0)

De opmars van de Vriezenveense brigade is opmerkelijk, want ze zijn in de winning mood en ook vandaag werd dat in de score van een ferm uitroepteken voorzien, terwijl op basis van het seizoen tot nu toe  Amsterdammers tevoren hoog moesten worden aangeslagen. Tot de rust waren er wel kansen maar geen treffers. In de tweede helft werden de thuisploeg happiger en vooral een stuk beter, met legio uitgespeelde kansen. Coplan Soumaoro  trof twee keer doel. Hij opende het bal kort na rust met een strakke goal vanaf elf meter en maakte er later nog een. Verder scoorden Tim Pothast en bijkans in het eindsignaal Bas Postma.

DOS Kampen-SVZW 1-1 (1-0)

De bezoekers uit Wierden pakten in de tweede helft een punt. Bij rust stond het namelijk 1-0 door een Kamper doelpunt van Job ter Burg, maar eeen strak gemotiveerd SVZW zat er na de thee korter op en het was met een kogel van verre dat de zwart-witten met dank aan Tom ter Hogt de gelijkmaker produceerden. Daarna had de ploeg uit Wierden nog een paar mooie kansen, maar die werden heilloos verprutst en dus smoorde de pot in onvermogen.

KHC-Quick’20  0-0

Het is Quick’20 niet gelukt om te winnen van KHC uit Kampen te winnen waar dat vorige week nog wel lukte tegen Go Ahead Kampen, dat in Oldenzaal met 10-1 ongenadig op zijn falie kreeg. Voor de rust werd er niet gescoord. Na de thee evenmin, want beide teams scoorden in het tweede bedrijf ook al niet. Je zou zeggen: niet al het kruit tegen het ene Kampen andere verschieten om dat tegen het andere te bezuren. En dan wacht DOS Kampen nog…