Weer winst voor Excelsior’31 en opnieuw verlies DETO

Geplaatst op 8 februari 2020 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/VRIEZENVEEN -Het was een mooie middag voor Excelsior’31 bij de DVS’33, want de Rijssenaren wonnen in de derde divisie met 0-3 bij de club die volgend jaar de werkgever is van trainer Peter Wesselink.

In de hoofdklasse draaide het voor DETO uit Vriezenveen van ondanks een voorsprong bij rust uiteindelijk op een nederlaag uit. Net als vorige week was een 1-0 voorsprong halverwege onvoldoende door drie treffers van de tegenstander.

DVS’33-Excelsior’31 0-3 (0-1)

De ploegen waren van meet af aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer en beide teams creëerden kansen. De wedstrijd brak na dik een half uur open toen Dérian Reinders op aangeven van Hakim Ezafzafi met een heerlijk schot doel trof. Dat was het enige wapenfeit in een overigens zowel voetbaltechnisch als qua kijkspel aantrekkelijke eerste helft. Dat ging na de rust gewoon door aan de Sportlaan in Ermelo. In het elftal van de Rijssenaren dook Hielke Penterman op. Hij was aanvankelijk aan de kant gehouden wegens enige sloerigheid in de rakker afgelopen week, maar kon wel invallen, en hij scoorde diep in blessuretijd de 0-3. Eerder al had Jasper Veltkamp met een ziedend schot Jasper Veltkamp 0-2 gemaakt en vervolgens was het dus Penterman die dus toch nog zijn doelpunt meepakte. Volgens trainer Peter Wesselink was het een regelmatige zege, maar volgend jaar ziet hij het liever andersom daar hij dan in Ermelo op de bank zit.

De Dijk-DETO 3-1 (0-1)
Dankzij een vroege goal van Maarten Jansen, na een minuut of twintig binnengekopt uit een voorzet van Stan Nijhuis, kwam DETO op bezoek bij ASV De Dijk in Amsterdam op voorsprong en die 0-1 stond halverwege de wedstrijd nog op de borden. Na de rust gooiden de hoofdstedelingen er wel een paar schepjes, zeg maar een schep, boven op. Jansen had na twintig minuten in het tweede bedrijf zomaar de 0-2 kunnen maken op sportpark Schellingwoude, maar het doel was dit keer te klein. De Dijk werd sterker en sterker en scoorde een kwartier voor tijd het doelpunt dat toen al enige tijd in de lucht hing. Het was Mylan Polman die de treffer op zijn naam kreeg. De Dijk rook bloed, ging fel op jacht naar meer en kreeg dat ook voor mekaar door twee goals in de absolute slotfase, van eerst Daan Pruim en vervolgens Jermaine James. Weer stond DETO na negentig minuten met lege handen, met in de nek het degradatiespook.