Vrijdag 29 maart 2024

Tweede winst op rij SVZW en markant gelijkspel DOS’37

Geplaatst op 28 september 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VRIEZENVEEN – In de eerste klasse van het zaterdag won SVZW in eigen huis met 4-2 van CSV Apeldoorn. Beide ploegen, die vorig seizoen nog hoofdklasse speelden, deden weinig voor elkaar onder, maar SVZW was vooral effectiever en won daardoor verdiend.

De tweede Twentse eersteklasser DOS’37 speelde in een enerverende wedstrijd in Kampen met 3-3 gelijk tegen het plaatselijke Go Ahead. Dat gebeurde in een wedstrijd die alle kanten op kon en daarom voor beide teams terecht in een doelpuntrijk gelijkspel eindigde.

SVZW-CSV Apeldoorn 4-1 (2-0)
Een dik verdiende overwinning voor de Zwaluwen uit Wierden, de tweede op rij en nu met zes uit drie koploper. De ploeg van trainer Philip Agteres wil na de degradatie van vorig jaar liefst meteen terug naar de hoofdklasse. Dat geldt trouwens ook voor de club uit Apeldoorn. De ploegen hebben dezelfde ambities en zijn aan elkaar gewaagd. De overwinning van SVZW was vanmiddag terecht. De behendige Jesper Middelkamp en Yessin Maskoul brachten de ruststand op de borden. Het veldspel van de Apeldoorners was zeker niet minder en na een kwartier kwamen ze teug tot 2-1 door een goal van Sebastiaan van Laar, maar de marge werd door Buruk Basut weer op twee gezet, waarna Sander Krijns bracht de bezoekers weer dichterbij, maar tien minuten voor tijd deelde Robin de Jong de genadeklap uit.

Go Ahead Kampen-DOS’37 3-3 (2-1)
Twee gelijkwaardige teams deelden in Kampen vanmiddag met 3-3 de punten, maar had ook 4-2 of 2-4 kunnen zijn. Of nog anders. Met een gelijkspel wordt het verhaal van de wedstrijd overigens wel recht gedaan. Go Ahead maakte het eerste en het laatste doelpunt. De ‘aankopen’ Ronald ter Morsche en Menno Kamphuis van DOS’37 bogen de 1-0 om naar 1-2, wat een beloning was voor het surplus van het spel dat de Vriezenveners in dat deel van de wedstrijd ten toon spreidden. Vooral de ‘hakkie’-goal van Kamphuis was van wonderlijke schoonheid. Go Ahead kwam na rust met alles op de aanval toch weer terug, tot 2-2 en uiteindelijk zelfs 3-2, wat DOS’37 tekort zou doen maar good old Nick Weenink bracht in de laatste minuut gerechtigheid, want de routinier maakte met een gemikte kopbal de gelijkmakende 3-3. Waarmee uiteindelijk beide ploegen konden leven.