Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Kevin Winkelhuis van Quick’20 naar Excelsior’31; nieuw contract voor Gradus Hempenius

Geplaatst op 17 maart 2011 door   ·   2 Reacties

RIJSSEN – Excelsior’31 heeft Kevin Winkelhuis (foto) aangetrokken.  De middenvelder van Quick’20 stond in de belangstelling van Rigtersbleek, HSC’21 en Deto, maar koos voor de één niveau hoger spelende topklasser uit Rijssen. ‘Ik heb inderdaad met meer clubs gesproken, maar toen Excelsior zich meldde, was ik meteen gemotiveerd, want dat is toch een club waar ik stiekem op hoopte’, vertelde Winkelhuis die vervolgens een goede gesprek had met vertegenwoordigers van de zaterdagclub. ‘Dat was positief en heb toen de keuze gemaakt. Als je voor Excelsior kiest, kies je voor niveau en ambitie. Als je ziet met welke selectie ze volgend seizoen gaat spelen, hoef je niet lang na te denken. Ze willen binnen enkele jaren een vaste waarde zijn in de top van de topklasse. Daar werk ik graag aan mee.’
Dat Winkelhuis voortaan niet meer op zondag, maar op zaterdag speelt, vindt hij nog een extra aspect. ‘Dat is leuk, zo is echt alles nieuw voor mij’, aldus de 24-jarige Oldenzaler die in Rijssen een overeenkomst tekende voor twee seizoenen.

Winkelhuis maakt deel uit van een groep spelers die onlangs bij Quick’20 na onenigheid met het bestuur het vertrek heeft  aangekondigd. Jordy Kamphuis en Tim Engbers maakten al eerder bekend over te willen stappen naar hoofdklasser  SVZW. Mirko Zwiers stapt ook over naar de club uit Wierden.
Maikel Kampjes gaat met Winkelhuis mee naar Excelsior’31.  Ook Patrick van Halteren en Michel Lage Venterink nemen aan het eind van dit seizoen afscheid van de topklasser uit Oldenzaal, die eerder Nebil Cimen met onmiddellijke ingang zag stoppen.

Erwin Looms, het opperhoofd van de technische zaken bij Excelsior’31, is erg verheugd met ja-woord van Winkelhuis.  ‘Kevin is een multi-functionele speler met veel loopvermogen. We wilden hem graag erbij hebben. Dat is dus gelukt.’ Looms maakte eveneens bekend dat Gradus Hempenius voor twee jaar heeft getekend, waarbij een speciale clausule in de overeenkomst is meegenomen, waarin staat dat hij tussentijds niet naar een betaald voetbalclub kan overstappen. Hempenius maakte enkele weken geleden bekend van Achilles’29 naar Excelsior’31 te willen overstappen, maar  kwam vervolgens in de belangstelling te staan van enkele profclubs. Hij speelde zelfs een oefenduel mee met FC Emmen. ‘Door de overeenkomst met Hempenius te veranderen in een tweejarige met de genoemde clausule, zijn we zeker van zijn komst en weten we zeker dat hij niet tussentijds vertrekt’, zegt Looms die de Enschedeër typeert als een grote aanwinst. ‘Gradus is een topamateur. Hij kan enorm belangrijk voor ons worden.’

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Anton says:

    Ik neem aan dat jullie bedoelen dat Hempenius tussentijds wel naar een betaald voetbalclub kan overstappen?

    Quick’20 doet nog steeds niets. Iedere zichzelf respecterende topklasser heeft de selectie voor volgend jaar al (bijna) rond. De jongens bij Quick’20 weten nog steeds niets. Behalve dat er vóór half april gesprekken gevoerd zullen worden. Niet echt op tijd, zeker in de huidige situatie. Benieuwd wie er nog meer vertrekken voor het zover is. En van contracten is al helemaal geen sprake. M.i. hinkt Quick’20 op twee gedachten: op het hoogste niveau willen spelen met nul investering. ‘Dat willen de leden niet’. Maar wat willen de leden dan wel? Quick’20 zou er goed aan doen zich eens duidelijk uit te spreken en de consequenties van bepaalde keuzes te aanvaarden.

  2. m.borghuis says:

    Quick is de wanhoop nabij. In het huidige voetbal kun je er niet meer onderuit. Betalen is de enige optie om een club op niveau te houden(een niet 1500 euro in het jaar). De stelling: niet betalen en zo hoog mogelijk op amateur niveau met eigen jeugd kan quick echt niet mee aan komen. talenten zijn ook niet dom en vertrekken ook vroegtijdig als er elders centen zijn te halen. de club is bovendien veel te groot en arrogant om zich hier aan vast te houden….
Archief