Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Winnend SVZW heeft handhaving weer in eigen hand

Geplaatst op 12 mei 2012 door   ·   3 Reacties

WIERDEN – Zelden was er bij een wedstrijd van SVZW sprake van meer spanning en een grotere ontlading dan rond het duel met ARC. Terwijl de Wierdenaren deden wat ze moesten doen, het al gedegradeerde ARC verslaan, waren tussendoor alle ogen gericht op het duel tussen Genemuiden en Harkemase Boys. Want naast een overwinning was een nederlaag van de concurrent een vereiste om SVZW in de Topklasse te houden.

De eigen opdracht, winnen was al vrij snel geregeld. Een vroege treffer van Jordi Kamphuis en een benutte strafschop van Dewi Perik zorgden er voor dat SVZW bij rust op een veilige voorsprong stond. Op dat moment was het in Genemuiden nog 0-0 en dus had de 2-0 voorsprong vooralsnog geen waarde.

Kort na rust kwam er een bevrijdend bericht, Harkemase Boys was op achterstand gekomen. Nadat Kamphuis met zijn tweede treffer het duel besliste, bleek ook Harkema te hebben gescoord. Daarmee lag alles weer open. Ook ARC, dat eigenlijk geen moment de indruk wekte meer te willen doen dan het hoogstnodige, scoorde. Rob Altink wist in de slotfase nog de stand op 4-1 te brengen, maar omdat het in het andere duel 1-1 leek te blijven, gingen de gezichten bij het Wierdense publiek en de spelers op de bank steeds strakker staan.

Met nog enkele minuten te spelen, was het trainer Piet de Kruijff die luid schreeuwend verlossing bracht ‘Gescoord, Genemuiden heeft gescoord!!’. De trainer van SVZW bleek goed geïnformeerd te zijn, in blessuretijd had Genemuiden zich alsnog aan Harkema weten te ontworstelen. Gevolg is dat Harkemase Boys en SVZW beiden op 25 punten zijn geëindigd. Daarmee heeft SVZW er alsnog voor weten te zorgen dat de ploeg niet rechtstreeks is gedegradeerd uit de Topklasse.

De verdere weg naar definitieve handhaving is nog lang voor de ploeg van het duo De Kruijff en Hans Kraay (foto). Allereerst volgt er een beslissingsduel met Harkemase Boys. Die wedstrijd wordt aanstaande zaterdag gespeeld op het terrein van zaterdaghoofdklasser HZVV in Hoogeveen. De winnaar wacht dan nog een dubbele ontmoeting met een periodekampioen uit de Hoofdklasse om op die manier te proberen het Topklasseschap te verlengen. De verliezer degradeert.

SVZW – ARC 4-1 (2-0)
Scoreverloop:
15. J. Kamphuis 1-0, 24. Perik 2-0 (pen.), 58. J. Kamphuis 3-0, 64. Cabrera Ortega 3-1, 85. Altink 4-1.
SVZW: Doornbos, Parnela, De Graaf, Prumers, Mulderije, Zwiers, Wennink (73. Altink), Smit (73. Gobel), Van Keulen, Perik, J. Kamphuis.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Jan says:

  en ik hoop SVZW niet om de spelers maar om die 2 sponsoren die erom heen lopen

 2. martin says:

  Jan,je mocht willen dat je zulke supporters en sponsoren had in Rijssen.
  Je mag wel wat sportiever tegenover de clubs Wierden en Haaksbergen,en niet altijd zo negatief uitlaten op deze side..!

  Jan,je mocht willen dat je zulke suppoers en sponsoren had in RIJSSEN.
  je moet je niet altijd zo negatief uitlaten over Svzw enHsc op deze site.Hoe meer clubs uit twente in de topklasse des te beter!!!!

 3. Henry says:

  Goed argument Jan…
Archief