Donderdag 23 januari 2020
Twentesport

Winst SVZW, punt Excelsior en lege handen DETO en DOS

Geplaatst op 7 december 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – In een wedstrijd met twee gezichten speelde Excelsior’31 vanmiddag in de derde divisie thuis met 2-2 gelijk tegen Lisse. In de hoofdklasse ging DETO in Assen onderuit bij ACV.

Op sportpark Het Midden in Vriezenveen versloeg SVZW de ‘buren’ van DOS’37. Deze derby in de eerste klasse eindigde in 1-3.

Excelsior’31-Lisse 2-2 (0-1)
Hoewel de thuisclub in het eerste kwartier het beste van het spel had braken de gasten uit Lisse na ruim een half uur de score open door een bekeken trap van afstand van Jeffrey Klijbroek. Er mankeerde weinig aan of Hakim Ezafzafi had de boel weer in evenwicht getrokken, maar zijn inzet werd gekeerd. Zo kregen Rijssenaren absoluut hun kansen, maar Lisse was de betere ploeg en vooral de effectievere. Na de rust drong Excelsior’31 aan, maar Lisse kwam op 0-2 door een fraaie boogbal van Ait Afkir, die daarna nog een paar keer gevaar stichtte. Excelsior’31 leek rijp voor de slachtbank, maar toen Vincent Schmidt een inat van de weer opvallende Jasper Veltkamp voldoende aantikte. Vervolgens bracht trainer Peter Wesselink alsnog de uit de basis gelaten Hielke Penterman, die meteen zijn specialiteit toonde door de 2-2 voor zijn rekening te nemen. Hij maakte er nog één, maar in buitenspelpositie. Het zou ook té mooi zijn geweest, want de beste kansen waren in the end toch voor Lisse, maar Excelsior”31-keeper Melvin Koetsier redde het punt.

ACV-DETO 4-2 (2-0)
ACV was op eigen veld een maatje te groot voor de gasten uit Vriezenveen, maar wachtte lang om dit in cijfers uit te drukken. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust werden de Vriezenveners volledig zoek gespeeld, want de 2-0 voorsprong van de gastheren was slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Remy Klaassens en Jim de Leeuw benutten twee van de vele kansen voor de ploeg van ACV-trainer Fred de Boer. In de tweede helft kwam DETO knap terug, want nadat Kevin Aman uit het niets de 2-1 maakte werd het kort daarna zelfs gelijk door een goal van Coplan Soumaoro. De wedstrijd stond op de kop. DETO had in die fase ook door kunnen stoten, maar liet dat na. En kreeg de kous op de kop, want in de laatste vijf minuten kreeg de ploeg van trainer Hennie in ’t Hof er nog twee tegen, gescoord door Matthijs Harddijk en Arjen Hagenauw.

DOS’37-SVZW 1-3 (1-0)
De koploper uit Wierden was de torenhoge favoriet in het duel bij de buren in Vriezenveen, maar stond halverwege toch met 1-0 achter door een vroeg doelpunt van Ronald te Morsche, een geboren Wierdenaar in Vriezenveense dienst. Toch was SVZW voetballend de bovenliggende partij. Kort na de hervatting kwam de ploeg uit Wierden langszij toen Frank Smit, die eerder al een treffer afgekeurd zag worden, met een hoofdknik de stand in evenwicht trok. Jesper Middelkamp en Burak Basut brachten de Zwaluwen op 2-1 respectievelijk 3-1. Dat was gezien het krachtsverschil logisch en terecht. SVZW drong niet echt meer aan, waardoor DOS’37 gepassioneerd ten aanval trok om de stand nog een iets ander aanzien te geven, maar vergeefs.

FOTO: Henk Steen (DOS’37-SVZW)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief