Zaterdag 20 april 2024

Winst voor ambitieuze eersteklassers DOS’37 en SVZW

Geplaatst op 5 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VRIEZENVEEN – De beide Twentse clubs in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal wonnen vandaag op eigen veld en doen het voorlopig naar wens. Bij zowel SVZW als bij DOS’37 zijn er aspiraties om hogerop te komen.

SVZW won op Het Lageveld uiteindelijk met een benauwde 2-1 van het stugge KHC uit Kampen en DOS’37 wist op Het Midden relatief eenvoudig van met 4-0 van Nunspeet te winnen. SVZW gaat met negen punten uit drie wedstrijden fier aan kop, voor wat het waard is. DOS’37 staat, ook voor wat het waard is, met vier uit drie in de middenmoot.

DOS’37-Nunspeet 4-0 (2-0)
Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was het krachtsverschil niet zo heel groot. Het verschil werd gemaakt door de nieuwe DOS’37-duo Ronald te Morsche en Menno Kamphuis. De eerste kwam via Juventa’12 en Sparta Enschede naar Vriezenveen, de tweede via Hulzense Boys en Excelsior’31. Beider specialiteit: een neusje voor de goal en het maken van doelpunten. Ze deden het beiden zowel voor als na rust en dat maakt 4-0. Los van de treffers was het een gelijk opgaande wedstrijd, want qua veldspel deden de teams elkaar weinig, sterker nog, was Nunspeet wellicht wel beter, maar ja, de goals tellen.

SVZW-KHC 2-1 (0-0)
Zonder te imponeren boekte SVZW een vooral zakelijke overwinning op een stug KHC. De eerste helft was van beide kanten weinig verheffend. Het was dat de zon scheen, maar daar is alles mee gezegd. Na de thee kwam er iets meer bezieling in de wedstrijd en toen Bas ter Hogt uit een vrije trap van Sefa Yildirum de thuisploeg op voorsprong zette ontbrandde de krachtmeting met branie en bruis. De ploeg uit Kampen moest nu komen en werd ook gaandeweg sterker. Toen een gelijkmaker in de lucht hing besliste SVZW-jongeling Robin de Jong, telg uit een zwartwit SVZW-geslacht, de wedstrijd, ook al scoorde KHC nog wel 2-1. Overigens werd in de derde minuut van de blessuretijd nog wel een Kamper treffer wegens buitenspel afgekeurd, dat dan weer wel…