Vrijdag 29 maart 2024

Winst voor DETO en DOS’37, verliesbeurt voor SVZW

Geplaatst op 30 november 2019 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Als de nood hoog is, dan is de redding nabij. Dat gold voor DETO dat vanmiddag in op eigen veld een broodnodige overwinning boekte. SDC Putten werd met 3-2 verslagen. De winnende goal viel kort voor tijd. want nadat de Vriezenveners twee keer achter waren gekomen sloegen ze bij 2-2 alsnog toe.

DETO is er nog lang niet, maar zet in de hoofdklasse wel een belangrijk stap op weg naar klassenbehoud.

In de eerste klas was er ook voor de zustervereniging DOS’37 een belangrijke zege. Het werd een benauwde maar verdiende 1-0. Verrassend was in deze klasse de nederlaag van koploper SVZW dat op eigen veld met 2-3 verloor van WHC.

DETO-SDC Putten 3-2 (0-1)
Door de overwinning kan DETO in de eerste klasse weer voorzichtig naar boven kijken. De overwinning van de Vriezenveners betekent dat de ploeg nu De Dijk en Buitenpost op de ranglijst achter zich weet, want die beide laagvliegers hebben beide drie punten minder. Dat is niet veel, maar het betekent toch dat de reis van volgende week naar Assen iets prettiger zal zijn. DETO heeft nu twee keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Een stunt bij ACV zou volgend weekend helemaal mooi zijn. Overigens was de eerste helft vanmiddag voor de gasten, die slechts één van de vele kansen benutten, via Kevin van der Vlag. Na rust, mogelijk ook na een donderspeech van trainer Hennie in’t Hof, gooide DETO inzet en power in de wedstrijd en Louis Vijfhuizen maakte gelijk. Dankzij een door Jannis Karifilakis benutte penalty kwam SDC Putten toch weer op voorsprong. Het heilige vuur bij DETO bleef branden en Kai Wesselink en Coplan Soumaoro zorgden voor de gelijkmaker respectievelijk een driepunter.

SVZW-WHC 2-3 (0-2)
Tegen de blauw-witten van de Wezep-Hattem Combinatie leden de Zwaluwen uit Wierden vanmiddag hun tweede nederlaag en ook verloren ze de koppositie, en wel aan DFS uit Opheusden. Overigens heeft ook WHC dit seizoen nog slechts twee keer verloren. Jasper Bremmer en Jelle Post zetten de bezoekers in de eerste helft op voorsprong: binnen twee minuten stond het door twee bevliegingen 0-2, maar na de thee kwam SVZW terug in de wedstrijd door een snelle goal van Joran Pot en maakte Sefa Yildirum zelfs de gelijkmaker. Daarna kon het beide kanten op, want beide teams gingen vol voor de zege. Dat leverde een boeiende en spannende slotfase op. Een kwartier voor tijd bracht invaller Sargon Gouriye de – naar zou blijken – beslissende 2-3 op de borden.

DOS’37-CSV Apeldoorn 1-0 (1-0)
Het was een belangrijke overwinning voor DOS’37, dat na een aantal goede wedstrijden de afgelopen weken wat weg dreigde te zakken. Voetballend waren de Apeldoorners vanmiddag zeker in de eerste helft beter, maar in de afwerking bleken ze onnauwkeurig, want gingen slordig met de mogelijkheden om. Kort voor rust wist DOS’37 wél te scoren. Het was good old Nick Wennink die met een bekeken schuiver de laatste linie én de keeper van de gasten verraste. In de tweede helft liet DOS’37 zich gesterkt door de voorsprong niet meer wegduwen, maar zoals CSV Apeldoorn in de eerste helft klungelig met de kansen omging, zo deed DOS’37 dat na de thee. Opvallend was dat de scheidende trainer Kenan Durmuşoğlu een aantal jongelingen in de hoofdmacht liet debuteren.